Το συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και Επιτροπής Νήσων CPMR για την θεσμοθέτηση ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής, αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

14 Δεκεμβρίου 2016 21:53

Σε συσκέψεις για τη νησιωτικότητα και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση της νέας εθνικής νησιωτικής πολιτικής, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και με την συμμετοχή των Περιφερειαρχών από τις νησιωτικές Περιφέρειας της χώρας και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η συνεννόηση και συνεργασία για αποτύπωση των ελληνικών προτάσεων που θα υποβληθούν στις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, ώστε τελικώς, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Μάλτας, να παρουσιαστεί, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CPMR, ανέλαβε να οργανώσει τις νησιωτικές Περιφέρειες – μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία για την χάραξη και την θεσμοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής. Ειδικότερα, δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία στο αμέσως επόμενο διάστημα, συγκαλώντας κατ’ αρχήν την Επιτροπή Νήσων στις Βρυξέλλες, για μια πρώτη συζήτηση του θέματος.
Σημειώνεται ότι ο συντονισμός μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και CPMR, προκειμένου η νησιωτικότητα να αποτελέσει κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική είχε ήδη συζητηθεί προ εβδομάδος, σε συνάντηση εργασίας του κ. Χατζημάρκου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο κ. Χατζημάρκος συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο την ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Της σύσκεψης προήδρευσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και συμμετείχαν ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου κ. Νίκος Βενάκης και οι δήμαρχοι Μήλου, Κύθνου και Κιμώλου κκ Γεράσιμος Δαμουλάκης, Σταμάτης Γαρδέρης και Κωνσταντίνος Βεντούρης αντίστοιχα.
Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός που βιώνουν τα νησιά των Κυκλάδων και ειδικότερα το πρόβλημα της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών Σίφνου, Σερίφου, Μήλου και Κιμώλου, που κατά τους χειμερινούς μήνες περιορίζεται σε ένα μόνο πλοίο. Επισημάνθηκε επίσης ότι η πρόσφατη τροποποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που έγινε από το Υπουργείο, επιδεινώνει μια ήδη δύσκολη κατάσταση όσον αφορά την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία.
Μετά από συζήτηση, συμφωνήθηκαν οι αλλαγές που ζητούν οι Δυτικές Κυκλάδες, όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των φορέων των νησιών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos