Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντήρηση και επισκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη Μύκονο

11 Ιανουαρίου 2017 05:15

Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών (2010-2013) προς τη ΔΕΔΔΗΕ. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε πάλι μετά από χρόνια η συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ, η οποία είχε παγώσει λόγω των ανεξόφλητων οφειλών και είχε ως αποτέλεσμα η ΔΕΔΔΗΕ να μην επιδιορθώνει τις βλάβες.


Όμως δεν μείναμε μόνο εκεί. Έπειτα από διαγωνισμό, ο Δήμος Μυκόνου υπέγραψε για πρώτη φορά σύμβαση με ιδιώτη ανάδοχο που αφορά α) την συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ηλεκτροφωτισμού για ασφαλή οδήγηση, β) τον φωτισμό του Δήμου Μυκόνου με ικανοποιητικό και επαρκή φωτισμό και γ) τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των δικτύων ηλεκτροφωτισμού (πεζοδρόμων, πλατειών, δημοτικών κτιρίων κλπ.). Επισημαίνεται, ότι στον Δήμο Μυκόνου υπηρετούν μόνο ένας μόνιμος υπάλληλος ηλεκτρολόγος και ένας συμβασιούχος, που καλούνται να εξυπηρετήσουν όλο το νησί.
Ειδικότερα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τον ανάδοχο αφορούν:
• Την αποκατάσταση βλαβών και την συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
• Την αλλαγή καμμένων λαμπτήρων, την αντικατάσταση παλαιών σωμάτων φωτισμού με νέα σύγχρονα φωτιστικά υδραργύρου ή νατρίου.
• Την συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων αντικατάστασης.
• Την επισκευή συγκεκριμένων εγκαταστάσεων στις περιοχές ΜΥΛΟΙ και ΝΤΑΒΙΑΣ.

Ήδη ο εργολάβος έχει ξεκινήσει τις εργασίες και έχει αντικατασταθεί μεγάλος αριθμός καμμένων λαμπτήρων καθώς και έχει προβεί σε εργασίες επισκευής των καλωδιώσεων και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στους δημοτικούς Χώρους.
Μάλιστα, ενημερώνει τη ΔΕΔΔΗΕ για τυχόν βλάβες που υπάρχουν στο δίκτυο της και η ΔΕΔΔΗΕ αρμοδίως προβαίνει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος στην αποκατάσταση των βλαβών.
Επίσης, σας ενημερώνουμε πως ο οδοφωτισμός του Περιφερειακού οδικού δικτύου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας και δεν μας επιτρέπεται να προβούμε σε οιαδήποτε ενέργεια για την αντικατάσταση των λαμπτήρων και την επισκευή των κατεστραμμένων καλωδιώσεων. Έχουμε, όμως, διασφαλίσει την δέσμευση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, ότι η Περιφέρεια θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου το πρόβλημα του οδοφωτισμού στον Περιφερειακό να λυθεί.
Τέλος σας καλούμε για οποιαδήποτε βλάβη διαπιστώνετε στον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου, να καλείτε στα τηλέφωνα του Δήμου, να μας ενημερώνετε, προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 22893-60145, 22893-60112, 22890-26808

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr