Αυξήθηκαν κατά 24.991 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2015

20 Ιανουαρίου 2017 15:30

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Εγγεγραμμένων Ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ μηνός Δεκεμβρίου 2016, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:


«Οι δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας συνεχίζονται.
Εξελίξεις, που οφείλονται αποκλειστικά στην ανικανότητα και την απραξία της κυβέρνησης, η οποία επί 2 ολόκληρα χρόνια είτε εμπόδισε, είτε ακύρωσε τις ήδη δρομολογημένες διαθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Επιπλέον, δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο και δεν πήρε ούτε ένα μέτρο υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.
Αντίθετα, με τη φοροκαταιγίδα (με άμεσους και έμμεσους φόρους στα εισοδήματα κάθε νοικοκυριού και εργαζόμενου) και την εκ νέου αύξηση του μη μισθολογικού κόστους (tax wedge), οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση -κατά 24.991 περισσότερους- τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα Δεκέμβριο του 2015».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos