Κυβερνητικές ευθύνες στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

26 Ιανουαρίου 2017 15:24

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία της 4ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, έτους 2016, δυστυχώς αποτυπώνουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την αδυναμία της πολυδιαφημισμένης - από την Κυβέρνηση - ρύθμισης των 100 δόσεων να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Ι. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, 24 μήνες τώρα, συνεχώς διογκώνονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι οφειλές αυξήθηκαν από τα 10,9 δις ευρώ το Σεπτέμβριο του 2014 (1η Έκθεση ΚΕΑΟ), στα 17,5 δις ευρώ σήμερα. Δηλαδή, παρουσίασαν μια αύξηση της τάξεως του 60% ή 6,6 δις ευρώ, μέσα σε μόλις 2 χρόνια, την περίοδο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική και ανησυχητική, που προκαλεί “ασφυξία” στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης έχει εξαντλήσει τόσο την φοροδοτική όσο και την εισφοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Και να σκεφτεί κανείς, ότι όλα αυτά συντελούνται, πριν ακόμη εφαρμοστούν οι εξοντωτικές εισφορές, σε επιχειρήσεις, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους και αγρότες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos