Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Τήνου

23 Ιανουαρίου 2020 14:19

Με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Οργανισμού, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.


Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η καλλιέργεια της αγκινάρας στην Τήνο και οι αποζημιώσεις από την κακοκαιρία που έπληξε πρόσφατα το νησί. Ειδικότερα, στις 8 Ιανουαρίου, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή αγκινάρας με επίκεντρο την περιοχή της Κολυμπήθρας Τήνου, γεγονός το οποίο προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών.

Ο κ. Φόρτωμας, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την υφιστάμενη κατάσταση και ζήτησε την άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού για την αντιμετώπιση των προβλήματα των αγροτών και την επίσπευση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων. Ο κ. Λυκουρέντζος, αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος και έκανε δεκτό το αίτημα του Βουλευτή Κυκλάδων, δρομολογώντας άμεσες εξελίξεις, καθώς την Πέμπτη πρόκειται να μεταβεί στην Τήνο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.