Έκκληση Περιφερειάρχη προς τους ξενοδόχους

20 Απριλίου 2012 14:29

Καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Ρόδου – Γ. Μαχαιρίδης: Να τηρείται απαρέγκλιτα η νομιμότητα

Επανέρχεται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην έκκλησή του προς τους επιχειρηματίες και κυρίως προς τους ξενοδόχους των νησιών μας, να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα το ντόπιο εργατικό δυναμικό, συναισθανόμενοι και αυτοί τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, κυρίως όμως τα οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλές οικογένειες της περιοχής μας, κυρίως αυτό της ανεργίας, άρα και της ανασφάλειας.

Η νέα παρέμβαση του κ. Μαχαιρίδη γίνεται μία μόλις μέρα μετά την έκκληση που απηύθυνε χθες, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, έχοντας γίνει σήμερα αποδέκτης έντονης διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, που διαπιστώνει και καταγγέλλει περιπτώσεις ξενοδόχων που προσλαμβάνουν προσωπικό, χωρίς αυτό να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες για νόμιμη απασχόληση.

Ο Περιφερειάρχης, αφού έδωσε ρητή εντολή προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες να διενεργήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους και να επιβάλλουν τα νόμιμα προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνει ότι η έκκλησή του δεν είναι προϊόν νοσηρού τοπικισμού ή παρότρυνση για αποκλεισμό συνανθρώπων μας από την αγορά εργασίας.

«Ζητήσαμε και ζητάμε από τον επιχειρηματικό μας κόσμο να αντιληφθεί και αυτός τις οριακές συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνει ο ντόπιος εργαζόμενος, μια σκληρή πραγματικότητα που κανονικά δεν θα έπρεπε να απαιτεί δημόσιες εκκλήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Μαχαιρίδης και συμπληρώνει:

«Πέραν από τα αυτονόητα, σε κοινωνικό επίπεδο, υπάρχει και η νομιμότητα η οποία πρέπει να τηρείται ευλαβικά και απαρέγκλιτα απ' όλους. Κάτι εξ ίσου αυτονόητο, που θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται όσοι ενδεχομένως δεν το έχουν κάνει ακόμα».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos