Στην Πάρο με το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου ο Δεκαβάλλας

01 Μαϊος 2014 12:47

Αίσθηση έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα rodos-press.gr και δείχνουν το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα να κάνει χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Δήμου στην Πάρο.

Απάντηση Δεκαβάλλα για το ταξίδι στην Πάρο με το Υπηρεσιακό Αυτοκίνητο

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Δεκαβάλλας χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου για την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Έτσι, μετέβει στην Πάρο για τις ανάγκες της προεκλογικής του δραστηριότητας παίρνοντας μαζί για τις μετακινήσεις του, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου, κάτι το οποίο προκαλεί μόνο αρνητικά σχόλια.

Το ερώτημα είναι ποιος πληρώνει αυτές τις μετακινήσεις;

Ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σε απάντηση δημοσιεύματος με το οποίο φαίνομαι – δήθεν – να κάνω διακοπές με χρήματα των δημοτών στα νησιά ή να κάνω προεκλογικό αγώνα με δαπάνες του δήμου, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Προκειμένου να μην επιβαρύνω οικονομικά το Δήμο, έχω λάβει άδεια από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να οδηγώ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου, εγώ προσωπικά και όχι κάποιος δημοτικός υπάλληλος (οδηγός του Δήμου).

Στα 24 χρόνια που υπηρετώ ως δήμαρχος στο Δήμο Ερμούπολης αρχικά και στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στη συνέχεια, ουδέποτε έχω κάνει διακοπές.

Κατά συνέπεια δεν θα ήταν δυνατόν να βρίσκομαι στην Πάρο για διακοπές.

Στην Πάρο δεν βρέθηκα ασφαλώς ούτε για τις ανάγκες της προεκλογικής μου εκστρατείας στις 22 Μαρτίου 2014.

Μπορεί άλλωστε να διαπιστωθεί ότι δεν έκανα την παραμικρή ομιλία ή άλλη ενέργεια καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής μου στο νησί της Πάρου.

Απλά και μόνο μετά από πρόσκληση του αγαπητού φίλου, πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, Αντώνη Αρκά, παραβρέθηκα με την ιδιότητα του δημάρχου, στη Νάουσα της Πάρου, στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο " Ο ξενιτεμένος – βιωματικοί δρόμοι – Πάρος – Αθήνα – Πάρος".

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο δεν μετακινήθηκε καθόλου από την παραλία της Πάρου, γιατί η μετακίνησή μου από την Παροικιά προς τη Νάουσα της Πάρου έγινε με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Πέραν τούτου ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ είτε για την προσωπική μου μετακίνηση στην Πάρο, είτε για την μετακίνηση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου.

Στα 24 χρόνια της δημαρχιακής μου θητείας έχω συνηθίσει σε επανειλημμένα χτυπήματα κάτω από τη μέση και σε μια αδιάκοπη προσπάθεια να βγει στην επιφάνεια επιτέλους κάποιο ... σκάνδαλο Δεκαβάλλα.

Όμως παρά τις χιλιάδες διοικητικές πράξεις που έχω εκδώσει ή έχω συμπράξει για να εκδοθούν όλα αυτά τα χρόνια, ούτε έχω καταδικαστεί για το παραμικρό ούτε έχω την ελάχιστη εκκρεμότητα με την ελληνική δικαιοσύνη.

Ας ψάξουν να βρουν μέσα στη δική τους παράταξη ποιοι έχουν καταδίκες στην πλάτη τους για παράβαση καθήκοντος.

Ας ψάξουν να βρουν ποιοι έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για ψευδή βεβαίωση.

Ας ψάξουν να βρουν με ποια απόφαση ποινικού δικαστηρίου έχουν αποστερηθεί υποψήφιοί τους των πολιτικών τους δικαιωμάτων, έστω και αν η απόφαση αυτή είναι μέχρι τώρα οριστική και όχι τελεσίδικη".

Πηγή: www.cyclades24.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos