Εκδήλωση στη Μήλο με θέμα τις κυβερνητικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

11 Δεκεμβρίου 2014 16:12

Τη Δευτέρα 8/12 πραγματοποιήθηκε στη Μήλο εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών (ΟΜ) του ΣΥΡΙΖΑ Μήλου με ομιλητές τον γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Βίτσα και τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, με θέμα τις κυβερνητικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Η εκδήλωση συνέπεσε και με την επίσπευση των διαδικασιών της προεδρικής εκλογής που ανακοινώθηκε επίσημα την ίδια ώρα.

Ο Δ. Βίτσας αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκτηση της εργασίας και διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο και ιεραρχημένο που θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το χρέος, στις οποίες θα προχωρήσει άμεσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο η νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ν. Συρμαλένιος καταρχάς αναφέρθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό, τόνισε ότι αυτός κινείται απόλυτα στα μνημονιακά πλαίσια, ενώ ταυτόχρονα είναι και εικονικός, αφού δεν περιλαμβάνει τα μέτρα για περαιτέρω περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στις ομαδικές απολύσεις, στα οποία έχει ουσιαστικά συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόϊκα. Επίσης αναφέρθηκε στους προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για τη νησιωτική Ελλάδα με αιχμή τις πολιτικές νησιωτικότητας που εξειδικεύονται στους τομείς των μεταφορών (ακτοπλοϊα), χωροταξικού σχεδιασμού, τουρισμού, υγείας, παιδείας, πρόνοιας, ενέργειας, πρωτογενούς παραγωγής, περιβαλλοντικών υποδομών κλπ.

Στη συζήτηση που επακολούθησε τέθηκαν αρκετά ερωτήματα τόσο σε σχέση με τις προγραμματικές θέσεις, όσο και με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να τις πραγματοποιήσει. Και οι δύο ομιλητές απάντησαν ότι όλες οι βαθιές αλλαγές που επιδιώκουμε, θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, μόνο αν υπάρχει στήριξη της κοινωνίας και ο λαός βρίσκεται στο προσκήνιο.

11/12/2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos