Το ξύπνημα της λήθης» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

24 Σεπτεμβρίου 2015 15:54

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο, με τίτλο «Το ξύπνημα της λήθης». Θα δοθούν δύο διαδοχικές παραστάσεις, στις 17:30 και στις 19:00, διάρκειας 60 λεπτών η καθεμία, με τη συμμετοχή μελών του ΚΑΠΗ Δήμου Τήνου και άλλων κατοίκων του νησιού.


Οι ήρωες του έργου, ο Χαράλαμπος και η Αγγελική, έρχονται από το παρελθόν. Με αφετηρία ένα κουτί, θησαυρό αναμνήσεων από τη ζωή τους, οι εμψυχωτές της παράστασης, έχοντας ολόγυρα τους θεατές, θα τους οδηγήσουν σ' ένα ταξίδι στον χρόνο, με σκοπό να ανασυνθέσουν την ιστορία των δυο ηρώων. Στοιχεία-σπαράγματα του παρελθόντος εμφανίζονται με πρωτοτυπία και ευρηματικότητα: σελίδες αλληλογραφίας, ημερολόγια, παλιές φωτογραφίες και αντικείμενα μετατρέπονται σε εργαλεία που κεντρίζουν και αφυπνίζουν τη μνήμη. Άλλοτε θυμίζουν τα πρώτα σκιρτήματα και την τρυφερότητα του έρωτα, άλλοτε τη φρίκη του πολέμου, άλλοτε τις κακουχίες και τα βάσανα της ξενιτιάς. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, οι θεατές παρακινούνται να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να ανακαλύψουν, να συνειδητοποιήσουν πως σε όλα τα στάδια της κοινής πορείας των ηρώων επικρατεί η αγάπη. Να αναστοχαστούν δικές τους ιστορίες, βιώματα και εμπειρίες, που καθορίστηκαν είτε από προσωπικές επιλογές, είτε από τη ροή των ιστορικών γεγονότων.
Ιδέα, επιστημονική / καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντής Ντίσιος
Εμψυχωτές: Κωνσταντής Ντίσιος (ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος)


Τάσος Καρακύκλας (ηθοποιός, παιδαγωγός θεάτρου)
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.piop.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos