Θεματικός κύκλος ομιλιών στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

18 Φεβρουαρίου 2016 17:56

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει θεματικό κύκλο μηνιαίων ομιλιών, με γενικό τίτλο «Πάνορμος Τήνου: Διαδρομές στην κοινωνία, την τέχνη, τις τεχνικές», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.


Ομιλητές εγνωσμένης εξειδίκευσης, ο Αλέκος Ε. Φλωράκης, δρ εθνολόγος-λαογράφος και επιστημονικός υπεύθυνος του Μουσείου, και ο Κώστας Δανούσης, ερευνητής της ιστορίας της νεότερης Τήνου, θα επιχειρήσουν να ιχνηλατήσουν γνωστές -ή και λιγότερο γνωστές- πτυχές που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, με έμφαση στην περιοχή του Πανόρμου. Παράλληλα, θα μοιραστούν σκέψεις και απόψεις με το ακροατήριο και θα συνομιλήσουν μαζί του για επιμέρους θέματα. Ο θεματικός κύκλος θα συνεχιστεί έως το καλοκαίρι, την τρίτη Κυριακή κάθε μήνα (ώρα 12:00), και θα πλαισιωθεί από ειδικά σχεδιασμένες ξεναγήσεις και περιηγήσεις.
Το πρόγραμμα ομιλιών για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο έχει ως εξής:

• Κυριακή 21/2, ώρα 12:00: Κώστας Δανούσης, «Ο Πύργος στο πέρασμα του χρόνου: Ιστορική, οικονομική, κοινωνική προσέγγιση».

• Κυριακή 20/3, ώρα 12:00: Αλέκος Ε. Φλωράκης, «Η τηνιακή μαρμαροτεχνία: Από τις απαρχές στο σήμερα».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.piop.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos