Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων από το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

15 Απριλίου 2016 09:43

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων (18 Απριλίου), και στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση για την πολιτιστική κληρονομιά, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προγραμματίζει στην Τήνο τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

• Κυριακή 17 Απριλίου (11:00): «Ανιχνεύοντας μιαν άλλη όψη του Πύργου». Ειδικά σχεδιασμένη πολιτιστική διαδρομή σε επιλεγμένα κοσμικά και θρησκευτικά μνημεία του χωριού, με συνοδοιπόρους τον δρ εθνολόγο-λαογράφο Αλέκο Φλωράκη και τον ερευνητή Κώστα Δανούση. Η διαδρομή, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, θα ξεκινήσει από τη μαρμάρινη στάση λεωφορείων του Πύργου και θα καταλήξει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου. Η δράση εντάσσεται στον θεματικό κύκλο μηνιαίων ομιλιών, με τον γενικό τίτλο «Πάνορμος Τήνου: Διαδρομές στην κοινωνία, την τέχνη, τις τεχνικές». Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

• Δευτέρα 18 Απριλίου (16:00-18:00 και 18:30-20:30): «Ματιές στην πόλη μας». Επιμορφωτικό σεμινάριο, με τη συμμετοχή περίπου 70 εκπαιδευτικών από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νησιού, και ομιλητή τον Ανδρέα Λαπούρτα, αρχαιολόγο-μουσειολόγο της Υπηρεσίας Μουσείων ΠΙΟΠ. Το σεμινάριο, που θα φιλοξενηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου, σε δύο ομάδες, υλοποιείται σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο κ. Ειρήνη Τσαβαλά, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, και με τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Διονύσιο Μεσσάρη, ο οποίος έχει την παιδαγωγική ευθύνη για τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τήνου. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.piop.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos