Παιχνίδι αναζήτησης Δράκου

04 Μαϊος 2011 14:34

Για 3η χρονιά φέτος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου στην

Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο με ακόμα πιο συναρπαστικές δοκιμασίες, περιπέτεια, δράση και ψυχαγωγία!

Δημιουργείστε λοιπόν τη δική σας ομάδα 3 ατόμων και ακολουθείστε τις εντολές του Δρακολόγου για να μεταφερθείτε κι εσείς στη χώρα του Ιππότη Ντε Γκοζόν, να βιώσετε τον μεσαιωνικό τρόπο ζωής, να συναντήσετε μορφές του μεσαίωνα, να αγοράσετε ξόρκια, να λύσετε γρίφους και να εκπαιδευτείτε στην αντιμετώπιση των δράκων.

Για την υλοποίηση του παιχνιδιού το «Μεσαιωνικό Ρόδο» συνεργάζεται με

το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού.

Σχεδιασμός: Θάνος Παπουρδάνος - Αντρέας Κακλιός

Επιμέλεια: Άννα Αχιολά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε μια μαγική διαδρομή στο χρόνο, μέσα από τις υπόγειες στοές και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της Μεσαιωνικής Πόλης, να λύσετε γρίφους, να αποκωδικοποιήσετε μηνύματα και να βρείτε που κρύβεται ο θρυλικός Δράκος της Ρόδου!

Μέσα από αυτό το παιχνίδι σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, να επιδείξετε τις γνώσεις σας βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία παιχνιδιού, φαντασίας και ιστορίας ταυτοχρόνως.

Η κάθε ομάδα που θα πάρει μέρος θα αποτελείται από 3 άτομα, καθώς λέγεται πως ο Ιππότης Θεοδάτος Ντε Γκοζόν πήγε μαζί με δύο Σεργιέντες (βοηθούς) του για να αντιμετωπίσει το φονικό τέρας.

Ο νικητής θα μεταφερθεί με μεγαλοπρεπή πομπή, με μουσική και φωτιές στον Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού και θα χριστεί τιμητικά Μάγιστρος

παίρνοντας ως έπαθλο ένα εντυπωσιακό σύμβολο του θρυλικού Δράκου. Οι δύο Σεργιέντες της ίδιας ομάδας θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα και σουβενίρ για να θυμούνται πάντα την μοναδική αυτή περιπετειώδη νίκη...

Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος νέοι και νέες από 18 έως 108 ετών και ανήλικοι από 14 ετών. Για τους ανήλικους φίλους μας, που επιθυμούν να πάρουν μέρος, θα πρέπει να υπογράψει κηδεμόνας (ενώπιον των διοργανωτών) ή να τους συνοδεύει ενήλικο άτομο.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να στείλετε email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(δηλώστε: ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο).

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 31 Μαΐου 2011

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος (12 ομάδες)!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Μια φορά κι έναν καιρό στη Μεσαιωνική Ρόδο, πριν από περίπου 650 χρόνια, υπήρχε ένα φοβερό τέρας που φώλιαζε στο περίφημο Μαλ Πάσο (=κακό πέρασμα, σημερινό Μόντε Σμιθ). Εξαφάνιζε κατ' εξακολούθηση νεαρούς βοσκούς και γηραιότερους προσκυνητές και γι' αυτό το λόγο ονομάστηκε Δράκος της Ρόδου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και μετά την αποτυχία πολλών ιπποτών να εξοντώσουν το δράκο, ο Μεγάλος Μάγιστρος, Helion de Villeneuve, απαγόρευσε με διάταγμα να περνά κανείς από το πέρασμα αυτό. Όμως, ο ιππότης Θεοδάτος Ντε Γκοζόν, αψηφώντας την εντολή, αποσύρθηκε για ένα έτος στο κάστρο του πατέρα του στην Γαλλία και εκπαίδευσε τον εαυτό του, τα σκυλιά και το άλογο του για την μάχη. Με ηρωισμό και τακτική, κατάφερε να εξοντώσει το τέρας και να γίνει ήρωας του λαού, ο οποίος με ζητωκραυγές τον έφερε στον Μεγάλο Μάγιστρο που αργότερα τον έχρισε κι αυτόν τιμητικά Μεγάλο Μάγιστρο της Νήσου Ρόδου. Από τότε, το παλιό κακό πέρασμα ονομάστηκε Bell Paso (=καλό πέρασμα).

Σήμερα, σώζεται η ταφόπλακα του θαρραλέου Ιππότη στο μουσείο της Γαλλίας στο Κλουνί, όπου αναγράφεται: "Εδώ κείτεται ο εξολοθρευτής του Δράκου" (Extinctor Dragonis)

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos