ΚΟΙΝΩΝΙΑ (2889)

Ήταν τον Ιούνιο του 2011 όταν πραγματοποιήθηκε το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Πάρου «Παρία Λίθος» στο οποίο έξι καταξιωμένοι γλύπτες, υπό το συντονισμό του πολυβραβευμένου γλύπτη, καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. κ. Θ. Παπαγιάννη, φιλοτέχνησαν στο χώρο των αρχαίων λατομείων στο Μαράθι έξι γλυπτικές δημιουργίες ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας το πολιτιστικό νήμα που συνδέει την αρχαιότητα με τη σύγχρονη Πάρο.

Έχοντας υπόψη:

Το διάστημα 16 -26 Μαΐου 2016 η καταδυόμενη αρχαιολόγος κ. Ιωάννα Κραουνάκη και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αρχαιολογίας κ. Κωνσταντίνος Ρούσσος και κ. Μαρία Γκαλούφα μετέβησαν στην Πάρο, όπου μελέτησαν και κατέγραψαν πλήρως τα μαρμάρινα και κεραμικά ευρήματα προερχόμενα από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της Παροικίας το έτος 1999-2000 και φυλάσσονται στην αποθήκη Εναλίων Αρχαιοτήτων Πάρου.

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί ο καιρός να μας κάνει τα νάζια του λίγο πριν την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν, ωστόσο η Πάρος και δη οι παραλίες της καθαρίζονται, καλλωπίζονται και αναβαθμίζονται εν όψει της έλευσης των τουριστών. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάρου προβαίνει αυτές τις ημέρες σε εκτεταμένο καθαρισμό των ακτών του νησιού με ειδικό μηχάνημα το οποίο διαθέτει σύστημα συλλογής και εκφόρτωσης απορριμμάτων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου - Αντιπάρου ευχαριστεί θερμά τα μέλη του και ιδιαίτερα τους νέους αιμοδότες του για την προσφορά τους στην επιτυχία της εαρινής αιμοληψίας.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου, η Ολυμπιονίκης στίβου, Κατερίνα Θάνου και η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στον στίβο, Παρασκευή Τσιομπίκα, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας και μίλησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Σύνδεση / Εγγραφή