Πασχαλινές ευχές Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου

01 Απριλίου 2015 12:15

Ο χρόνος, αυτό το ορμητικό ποτάμι που κυλά και μας παρασύρει στη δίνη του, μας έφερε για άλλη μια φορά με τη Χάρη του Θεού, ενώπιον της μεγαλύτερης εορτής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας που είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Αυτό το πραγματικά ανυπέρβλητο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, που κατήργησε το κράτος του θανάτου και χάρισε απλόχερα τη ζωή στους ανθρώπους, χαρακτηρίζεται κυρίως από το στοιχείο του φωτός, καθώς πράγματι με την Ανάστασή του ο Χριστός διέλυσε το σκοτάδι της αμαρτίας, γι' αυτό και στην υμνολογία της Εκκλησίας μας, το στοιχείο του φωτός κυριαρχεί και είναι αυτό το οποίο καλούμαστε να προσλάβουμε στη ζωή μας, «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός...»! Και βέβαια, εκτός από την υμνολογία της Εκκλησίας μας, όλος ο τρόπος με τον οποίο εορτάζεται η Ανάσταση του Κυρίου είναι λαμπρός και φωτεινός, κάτι που βλέπουμε ιδιαίτερα στην πατρίδα μας μέσα από τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας. Εξ άλλου «Λαμπρή» είναι η ονομασία που η λαϊκή παράδοση έχει προσδώσει, στην εορτή της Αναστάσεως.

Κάθε φορά λοιπόν που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την Ανάσταση του Χριστού, εκτός από αφορμή για γιορτή και αργία, έχουμε και μια μοναδική ευκαιρία να πλημμυρίσουμε με φως τη ζωή μας. Όσο κι αν δεν το θέλουμε, η διαπίστωση που κάνουμε παρατηρώντας τη σύγχρονη πραγματικότητα, είναι μάλλον ζοφερή, σκοτεινή. Πόλεμοι με χιλιάδες αθώα θύματα εξακολουθούν να μαίνονται. Άνθρωποι σφαγιάζονται εξ' αιτίας της πίστεώς τους. Νέοι οδηγούνται στο θάνατο, εξ αιτίας λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας. Η φτώχια παραμένει, η κοινωνική αδικία παγκοσμίως συνεχίζεται και η κατάθλιψη συνεχίζει να αυξάνει στατιστικά τα ποσοστά της.
Μπροστά λοιπόν σε αυτό το σκοτάδι, ανατέλλει και πάλι το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του Χριστού. Αν αφήσουμε αυτό το Αναστάσιμο φως να μπει στην ψυχή μας, αν βάλουμε δηλαδή τον Χριστό ως κυρίαρχο της ζωής μας και το άγιο θέλημά του οδηγό της πορείας μας, χωρίς αμφιβολία η ζωή μας θα γίνει Ανάσταση, κάτι που σίγουρα τώρα δεν είναι.

Εύχομαι από τα βάθη της πατρικής μου καρδιάς, σε όλους ανεξαιρέτως τους αγαπητούς αναγνώστες του έγκριτου εντύπου σας, η φετινή Ανάσταση να είναι για όλους το ξεκίνημα, για μια ζωή λαμπρή και φωτεινή, απαλλαγμένη από τα δεινά που το σκοτάδι της αμαρτίας έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα. Ο δε Αναστάς Κύριός μας, να χαρίζει σε όλους της ευλογία Του, και να είναι ο οδηγός και το στήριγμα μας σε κάθε στιγμή της επι γης πορείας μας.
Καλό και ευλογημένο Πάσχα και καλή Ανάσταση!

 

Με θερμές Σταυροαναστάσιμες ευχές,

† Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos