Μη νόμιμοι τηλεοπτικοί αναμεταδότες στην Πάρο

02 Απριλίου 2015 16:08

Σύμφωνα με πληροφορίες του psts.gr, ένα έγγραφο που επιδόθηκε στις 30/3 στα γραφεία του Δήμου Πάρου με αποστολέα την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθιστά σαφές ότι στην Πάρο λειτουργούν μη νόμιμοι αναμεταδότες τηλεοπτικού σήματος οι οποίοι σύμφωνα με την νομοθεσία οφείλουν να διακόψουν άμεσα τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, τεχνικά κλιμάκια της ΕΕΤΤ (ανεξάρτητη δημόσια αρχή για την εποπτεία και τον έλεγχο του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων) που μετέβησαν στην Πάρο μετά την μετάβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα που ολοκληρώθηκε περίπου πριν ένα μήνα, εντόπισαν στις θέσεις Κακάπετρα και Κρωτήρι μη αδειοδοτημένους αναλογικούς αναμεταδότες τηλεοπτικού σήματος από το κέντρο εκπομπής Άγιοι Πάντες.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι συχνότητες για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος ψηφιακής τεχνολογίας ανήκουν αποκλειστικά στις DIGEA και ΝΕΡΙΤ, οι παραπάνω αναμεταδότες θα πρέπει να παύσουν τη λειτουργία τους εντός ολίγων ημερών.
Ο Δήμος Πάρου, αν και δεν είναι υπεύθυνος για τους μη νόμιμους αναμεταδότες που προφανώς εγκαταστάθηκαν τα προηγούμενα έτη , έχει ωστόσο προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας καθώς και στις όποιες περαιτέρω κινήσεις προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κυρίως η Παροικία.
Στη μεταβατική αυτή περίοδο της παύσης λειτουργίας τους, και δεδομένου ότι στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων υφίστανται παλαιοί αναμεταδότες, ενδέχεται ένα μεγάλο μέρος της Παροικίας να μείνει, μέχρι την αποκατάσταση της νομιμότητας, χωρίς τηλεοπτικό σήμα.
Αυτό βεβαίως είναι μια ανεπιβεβαίωτη πιθανότητα που κανείς δεν γνωρίζει ακόμα εάν θα συμβεί.

Η νομοθεσία προβλέπει πάντως ότι σε περιπτώσεις όπου υφίσταται μέρος του πληθυσμού εκτός της περιοχής κάλυψης του δικτύου, ο κάτοχος των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, εφόσον δεν προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυο του στις περιοχές αυτές, οφείλει, στο πλαίσιο εγκατάστασης και λειτουργίας και θέσης σε λειτουργία σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης εντός των περιοχών απονομής του, να συνεργάζεται με τρίτους και ιδίως με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τέλος να επισημάνουμε ότι αντίστοιχο έγγραφο έχει επιδοθεί και σε άλλους δήμους των Κυκλάδων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos