«Σκούπα» του Δήμου Πάρου στην παραλιακή οδό (Λιβάδια – Μπουνταράκι)

07 Μαϊος 2015 19:35

Αποφασισμένος να επιβάλει την τάξη και να εφαρμόσει τους κανονισμούς εμφανίστηκε ο Δήμος Πάρου κατά το πρόσφατο τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, συνεργείο του Δήμου που αποτελείτο από την Αντιδήμαρχο, Τοπική Σύμβουλο και υπαλλήλους του Δήμου, συνοδευόμενους και από αστυνομικό όργανο, «όργωσαν» κυριολεκτικά την παραλιακή οδό από τα Λιβάδια έως τη θέση Μπουνταράκι αλλά και την περιοχή στην Πλατεία της Εκατονταπυλιανής.

Η νέα τουριστική σεζόν είναι προ των πυλών και η Δημοτική Αρχή θεώρησε σωστό να τηρήσει και να εφαρμόσει τους κανονισμούς που αφορούν στην ελεύθερη και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των πεζών σε πεζοδρόμια, πλατείες, αλλά και σε σημεία κατά μήκος του οδοστρώματος της παραλίας.

Σημεία όπου παρεμποδιζόταν η κίνηση των πεζών και επιπροσθέτως εμφάνιζαν μια εικόνα που αλλοίωνε περαιτέρω την ήδη επιβαρημένη όψη που παρουσιάζει η Παροικία σε αρκετά σημεία της. Είναι γνωστό ότι η καλαισθησία του δημόσιου χώρου, η τάξη, η διακριτική τουριστική σήμανση και η διατήρηση της καθαρότητας του περιβάλλοντος του νησιού και των κοινόχρηστων χώρων του, δεν αποτελεί απλώς σεβασμό στην καθημερινότητα του παριανού πολίτη αλλά συνιστά επίσης και διαφύλαξη της καλής εικόνας της Πάρου στα μάτια των πολυάριθμων επισκεπτών της.

Όσοι αποζητούν τις διακοπές τους στην Πάρο, επιθυμούν, αν μη τι άλλο, να αποκομίσουν την ήρεμη, αναλλοίωτη εικόνα του παριανού φυσικού περιβάλλοντος, μακριά από ακαλαίσθητες παρεμβάσεις και εμπόδια στην ελεύθερη κίνησή τους στο νησί.
Το συνεργείο ασχολήθηκε κυρίως με τις ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί σε δέντρα στα Λιβάδια της Παροικίας, με τα stand (ταμπέλες δρόμου) σε πεζοδρόμια και επί του οδοστρώματος, με ομπρέλες αλλά και τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια όπου παρεμποδίζουν την ομαλή διακίνηση των πεζών.

Οι επαγγελματίες σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχαν ενημερωθεί δύο φορές από το Δήμο Πάρου, ότι συνεργείο πρόκειται να προβεί σε ελέγχους για τυχόν αυθαιρεσίες σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους. Την πρώτη φορά την Μεγάλη Εβδομάδα και την δεύτερη φορά την αμέσως επόμενη εβδομάδα.
Σε κάποιες περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων, υπήρξαν μικρές λεκτικές αψιμαχίες. Πάντως μέχρι σήμερα, υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις επαγγελματιών που ακόμα δεν έχουν συμμορφωθεί με την τήρηση του συγκεκριμένου μέτρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos