Βίντεο – Ντοκουμέντο: Σοκαριστικά τα στοιχεία των διακομιδών στην Πάρο…(Βίντεο)

22 Μαϊος 2015 19:33

Τα αριθμητικά στοιχεία των διακομιδών ασθενών συμπολιτών μας, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και διακομίσθηκαν από την Πάρο, είναι από μόνα τους σοκαριστικά.

Αποτελούν γροθιά στο στομάχι και αποτυπώνουν δραματικά σε όλους τους τόνους την αγωνία και την τραγική εγκατάλειψη που βιώνουν οι νησιώτες εξαιτίας όχι μόνο της έλλειψης υποδομών δημόσιας υγείας αλλά και της υπολειτουργίας των ήδη υπαρχόντων δομών για την αντιμετώπιση περιστατικών άμεσης ανάγκης.

Συγκεκριμένα ΕΚΑΒ υπάρχει στην Πάρο, αλλά δυστυχώς οι βάρδιές του δεν εξυπηρετούν το νησί ολόκληρο το 24ωρο.
Την τραγωδία που βιώνουν οι νησιώτες αποκαλύπτουν εκκωφαντικά τα δραματικά αριθμητικά στοιχεία των περιστατικών διακομιδής. Ενώ ουσιαστικά η τουριστική σεζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, τις πρώτες 21 ημέρες του Μαΐου χρειάστηκε να γίνουν 13 διακομιδές συμπολιτών μας με την αρωγή της ΕΟΔ.

Αδιάψευστος μάρτυρας της τραγικής κατάστασης, εκτός από τα στοιχεία αυτά, είναι και το συγκλονιστικό παρακάτω βίντεο που απεικονίζει την μάχη με το χρόνο που δίνουν σχεδόν καθημερινά τα μέλη της ΕΟΔ για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Τελευταίο περιστατικό , μόλις εχθές 21 Μαΐου, στη μία τα ξημερώματα, έγινε διακομιδή μιας ηλικιωμένης από την Πάρο προς τη Σύρο καθώς η ασθενής έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Κάθε περιστατικό, και μια κραυγή αγωνίας των συμπολιτών μας, κάθε διακομιδή και μια μάχη για τη ζωή, κάθε έκτακτο συμβάν και ένας αγώνας δρόμου αρωγής προς στο συνάνθρωπο με πρωταγωνίστρια την ΕΟΔ.
Και όλα αυτά λίγο πριν την άφιξη των πολυπόθητων τουριστών.
Ενώ ζει, όπως και πολλά άλλα νησιά, τον εφιάλτη της εγκατάλειψης στα ζητήματα της υγείας. Μια εγκατάλειψη που επί χρόνια συνεχίζεται και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις όσο περνούν τα χρόνια, καθώς τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει πια...



Στοιχεία Διακομιδών που πραγματοποίησε η ΕΟΔ Κυκλάδων στις πρώτες 21 ημέρες του Μαΐου

• Με συνεργασία του προσωπικoύ του ΕΚΑΒ Πάρου, ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου και μελών της ΕΟΔ Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε διακομιδή ηλικιωμένης ασθενούς από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο BLUE STAR DELOS, προκειμένου να μεταφερθεί με ασφάλεια σε νοσοκομείο, το Σάββατο 2 Μαϊου 2015.

• Πέμπτη 7-5-2015
Μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων έσπευσαν στα Λιβάδια Παροικιάς, μετά από τηλεφώνημα ιδιώτη για να αντιμετωπίσουν λιποθυμικό επεισόδιο ηλικιωμένου άνδρα. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Πάρου και αργότερα μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο της ομάδας σε Διαγνωστικό κέντρο στη Νάουσα για εξετάσεις και μετά πίσω στο Κ.Υ Πάρου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μέλη της ΕΟΔ πραγματοποίησαν διακομιδή ηλικιωμένης ασθενούς με κάταγμα στο ισχίο, από το Κ.Υ. Πάρου στο BLUE STAR DELOS, προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

• Μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων πραγματοποίησαν διακομιδή ασθενούς από το Κ.Υ. Πάρου στο BLUE STAR DELOS, προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, την Κυριακή 10-5-2015.

• Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 14-5-2015, μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων πραγματοποίησαν διακομιδή ασθενούς από την οικία της στον Πρόδρομο, στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
Αργότερα την ίδια μέρα πραγματοποίησαν διακομιδή ηλικιωμένης από το Κ.Υ. Πάρου στο BLUE STAR NAXOS, προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

• Μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων, το βράδυ της Παρασκευής 15-5-2015, μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πάρου, νεαρό άνδρα που έπεσε στη θάλασσα από το BLUE STAR NAXOS, την ώρα που αυτό προσέγγιζε στο λιμάνι.
Αμέσως μετά παρέλαβαν δύο ηλικιωμένους ασθενείς από το πλοίο και με το ασθενοφόρο μετέφεραν τον καθένα στην οικία του, στην Αλυκή και τη Νάουσα.

• Τη Δευτέρα 18-5-2015 και μετά από ειδοποίηση του Κέντρου Υγείας Πάρου δύο μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων έσπευσαν στην περιοχή του Κώστου, σε ατύχημα με μοτοποδήλατο. Δύο μεσήλικες αλλοδαποί, με ελαφρά τραύματα και αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο της ΕΟΔ στο Κέντρο Υγείας.
Το ίδιο βράδυ τρία μέλη έσπευσαν στην Αλυκή, προκειμένου να μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας ηλικιωμένη που έπεσε στην οικία της και χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

• Διακομιδή δύο ηλικιωμένων ατόμων, από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο BLUE STAR DELOS, για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, πραγματοποίησαν δυο μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων την Τρίτη 19-5-2015.

• Διακομιδή ηλικιωμένης από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο BLUE STAR DELOS, για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, πραγματοποίησαν δυο μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων την Τετάρτη 20-5-2015.

• Διακομιδή ηλικιωμένης από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο πλωτό «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ», για επείγουσα μεταφορά στο νοσοκομείο Σύρου, πραγματοποίησαν μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων το βράδυ της Πέμπτης 21-5-2015.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos