Σοκ στην Πάρο: Νεκρός εξαιτίας του ανύπαρκτου Εθνικού Συστήματος Υγείας

03 Ιουνίου 2015 10:39

Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Πάρου εξαιτίας του άδικου χαμού 58χρονου κατοίκου του νησιού, ο οποίος για 30 σχεδόν ώρες, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, έζησε κυριολεκτικά μια τραγική οδύσσεια διακομιδών που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και τελικά να καταλήξει, λίγο πριν φθάσει σε νοσοκομείο της Αθήνας.


Η τραγική περιπέτεια για τον άτυχο συμπολίτη μας, ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας 1/6 όταν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς η ανάγκη άμεσης διακομιδής του στο νοσοκομείο της Σύρου.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο Κ.Υ. Πάρου, και ενώ η υγεία του ασθενούς επιδεινωνόταν, το νοσοκομείο της Σύρου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ζητούσε από το Κ.Υ. Πάρου αναλυτικότερες διαγνωστικές εξετάσεις προκειμένου να δεχτεί τον ασθενή.
Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες και συνεχείς προσπάθειες των γιατρών του Κ.Υ. και ενώ η υγεία του ασθενούς χειροτέρευε όσο περνούσε η ώρα, το Κ.Υ. έκανε γνωστό στο νοσοκομείο Σύρου ότι δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού.

Τελικά, χάρη στις προσπάθειες των γιατρών του Κ.Υ. Πάρου, και ενώ είχαν μεσολαβήσει περίπου 18 ώρες από την αρχική μεταφορά του ασθενούς στο Κ.Υ., στις 6 περίπου το πρωί της Τρίτης 2/6, πλωτό μέσο φθάνει στο λιμάνι της Πάρου και μεταφέρει τον ασθενή στη Σύρο με την κατάσταση της υγείας του να βαίνει επιδεινούμενη.
Καθώς στο νοσοκομείο της Σύρου διαγιγνώσκεται ότι ο ασθενής χρήζει άμεσης διακομιδής σε εντατική μονάδα νοσοκομείου της Αθήνας, ξεκινά μια νέα προσπάθεια από το νοσοκομείο Σύρου αυτή τη φορά για την ανεύρεση εντατικής μονάδας θεραπείας σε νοσοκομείο της Αθήνας. Τελικά, το απόγευμα της Τρίτης 2/6, ελικόπτερο παραλαμβάνει τον ασθενή από τη Σύρο με προορισμό νοσοκομείο της Αθήνα όπου βρέθηκε εντατική μονάδα θεραπείας, αλλά δυστυχώς ο ασθενής αφήνει την τελευταία του πνοή εν πτήση και το ελικόπτερο επιστρέφει πάλι πίσω στη Σύρο για να αφήσει εκεί πλέον τη σορό του εκλιπόντος.

Όλο αυτό το γαϊτανάκι του τρόμου που έζησε ο άτυχος συμπολίτης μας μέσα από αλλεπάλληλες διακομιδές, επικοινωνίες υπηρεσιών υγείας και προσπάθειες ιατρικής φροντίδας με πενιχρά μέσα στην Πάρο, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικού χρόνου καθώς ο ασθενής έφθασε τελικά να κατευθύνεται με ελικόπτερο προς Αθήνα 30 ολόκληρες ώρες μετά την αρχική μεταφορά του στο Κ.Υ Πάρου.

Ένα σπιράλ δράματος που εκτυλίχθηκε και εξελίχθηκε με την τραγικότερη κατάληξη καθώς ο ασθενής έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή. Η τραγωδία όμως δεν σταματά εκεί...
Η σύζυγος του εκλιπόντος μαζί με τη σορό του άτυχου άνδρα βρίσκονται ακόμα στη Σύρο χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς στην Πάρο ενώ κανείς από τους συγγενείς τους δεν μπορεί να μεταβεί στη Σύρο λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια διασύνδεσης των νησιών.

Αυτό το πικρό χρονικό της οδύσσειας του αδικοχαμένου συμπολίτη μας αποτελεί δυστυχώς μια μόνο πτυχή της ανασφάλειας και της αγωνίας που βιώνουν οι κάτοικοι των νησιών.
Το Ελληνικό Σύστημα Υγείας νοσεί βαριά, είναι ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής πραγματικότητας, απλώς οι νησιώτες δυστυχώς αντικρίζουν συχνότερα το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκατάλειψης στα ζητήματα υγείας και η ζωή τους συχνά κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή περιμένοντας ένα πλωτό μέσο διακομιδής ή ένα ελικόπτερο για το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει, εδώ και χρόνια, και τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει... Τραγική ειρωνεία στο τελευταίο περιστατικό θανάτου του συμπολίτη μας είναι το γεγονός ότι ο ίδιος υπήρξε εθελοντής, ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων) και είχε συμβάλλει στη διάσωση ανθρώπινων ζωών στην Πάρο παίρνοντας μέρος σε διακομιδές.

Δυστυχώς όμως, τίποτα δεν στάθηκε ικανό να σώσει τη δική του ζωή... Ανίκανο και άθλιο το Ελληνικό Σύστημα Υγείας φαίνεται να πήρε τη δική του ζωή...

Το psts.gr γνωρίζει τα στοιχεία του εκλιπόντος αλλά δεν τα δημοσιεύει, σεβόμενο το βαρύ πένθος της οικογένειας.
Το psts.gr και οι συνεργάτες του, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos