Δ’ Διεθνές Συνέδριο Αρχαιολογίας Πάρου & Κυκλάδων

30 Ιουνίου 2015 11:04

Έληξαν με επιτυχία οι εργασίες του Δ' παγκόσμιου συνέδριου Αρχαιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο από 11 – 14 Ιουνίου 2015 και διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και τον πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχος» και σαν θέμα είχε:

«Η ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ»

Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλουν τα μέγιστα στην γνώση του αρχαίου πολιτισμού μας και προβάλλουν ποιοτικά το νησί μας.

Στόχος θα πρέπει να είναι το πώς θα κάνουμε κοινωνούς την Παριανή κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους σε αυτό τον τεράστιο πλούτο που έχουμε σαν νησί αλλά και σαν χώρα.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε και χαιρέτισε εκ' μέρους της Ο.ΠΑ.Σ η Μαριαρίνα Μπουκίου-Κυδωνιέως (μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Λευκιανών της Αθήνας και μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας Νέων της Ο.ΠΑ.Σ)
Αίσθηση έκαναν αυτά που είπε και ακούστηκαν πολύ θετικά σχόλια.

*

Ο χαιρετισμός

« Εκπροσωπώντας την ΟΠΑΣ (Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων), θα ήθελα να ευχηθώ καλή αρχή στο ταξίδι στην αρχαία Πάρο, που θα μας προσφέρει ετούτο το συνέδριο και να συγχαρώ το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων και την Πρόεδρό του Καθ. Αρχαιολογίας Ντόρα Κατσωνοπούλου που μας δίνουν την ευκαιρία για τέτοιες αναδρομές στην ιστορική μας μνήμη και συμβάλλον στην προσπάθεια κατανόησης της.

Αναδρομές.. που οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι τόσο συνηθισμένες να βιώνουν και καθόλου ώριμες να κατανοούν. Το χρέος το δικό μας όμως πηγάζει ακριβώς από αυτή την ανάγκη! Ανάγκη.. που επιτείνεται, όταν διαπιστώνουμε το μεγάλο κενό, που υπάρχει γύρω μας ως προς την αντίληψη της σημασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των δυνατοτήτων που προσφέρει για την πρόοδο και την εξέλιξη των κοινωνιών.

Αναζητούμε τρόπους ανάπτυξης της κοινωνίας. Ξεχνάμε ότι η λύση συχνά είναι πολύ πιο απλή! ..Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ανάπτυξη από την εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών με την πολιτιστική τους κληρονομιά και η διάδραση με αυτήν.

Γι' αυτό λοιπόν σας ευχαριστούμε, που συμβάλλετε προς αυτή την κατεύθυνση με το συγκεκριμένο συνέδριο και με τις όποιες άλλες πρωτοβουλίες παίρνετε!

Ως ΟΠΑΣ θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε τέτοιες προσπάθειες κατανόησης του παραπάνω σκεπτικού.. και θα φροντίζουμε να γίνεται ευρύτερα γνωστό και αντιληπτό, κτήμα της νοοτροπίας όλο και περισσότερων. Επίσης θα φροντίζουμε να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Διότι η ιστορία είναι μπροστά μας και οι απαντήσεις για πολλά από τα θέματά μας, μέσα σε αυτή περιμένουν καρτερικά.

Αυτό αποτελεί το σκεπτικό και το όραμα της ΟΠΑΣ για την Πάρο, που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται πράξη βήμα-βήμα. Το κορυφαίο από τα οποία είναι το μεγάλο μας όραμα για την ανάπτυξη του πολιτιστικού υποβάθρου της Νεολαίας Παριανών, που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Ένα ακόμα βήμα με το ίδιο σκεπτικό είναι και η ημερίδα που διοργανώνεται από

«την Ομοσπονδία μας και το ΙΑΠΚ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάρου και με συντονίστρια την Πρόεδρο του ΙΑΠΚ Καθηγήτρια Αρχαιολογίας κα Ντόρα Κατσωνοπούλου, οργανώνουν ημερίδα που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο 2015, με στόχο την ανάδειξη και τους τρόπους προβολής του Πολιτισμού της Πάρου και Αντιπάρου»

Κλείνοντας τον σύντομο αυτό χαιρετισμό, η ΟΠΑΣ εύχεται το ταξίδι του Δ' Διεθνούς Συνεδρίου 'Η Πάρος και οι Αποικίες της' εκτός από την ιστορική αναδρομή στο σπουδαίο παρελθόν της Πάρου, να αποτελέσει αληθινή πηγή γνώσης, αυτογνωσίας και έμπνευσης, που θα οδηγήσει στην κατανόηση και την πεποίθηση ότι οι κατακτήσεις της ανθρώπινης φύσης του παρελθόντος μπορεί να είναι η σταθερή πλατφόρμα πάνω στην οποία, πατώντας μπορούμε να κάνουμε μια σίγουρη αρχή ..για ένα μέλλον πραγματικής προσωπικής ευημερίας και ισορροπίας - ευημερίας!

Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου! »

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ της Ο.ΠΑ.Σ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos