Ανακήρυξη του 2016 ως έτους Ανακύκλωσης για την Πάρο – Δράσεις και Πρωτοβουλίες!

09 Φεβρουαρίου 2016 22:17

Όπως ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάρου την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, το 2016, ανακηρύσσεται ως έτος ανακύκλωσης για το νησί.


Μέσα από ένα σύνολο δράσεων που θα ανακοινωθούν στις προσεχείς ημέρες και που επικεντρώνονται κυρίως στις σχολικές μονάδες αξιοποιώντας τα παιδιά ως κοινωνούς της σημαντικής αυτής προσπάθειας, το 2016 επιλέγεται για την Πάρο ως χρονιά ανακύκλωσης.

Μέσα από ένα παραμύθι που θα διανεμηθεί κυρίως στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας αλλά και μέσω μιας θεατρικής παράστασης, θα δοθεί το έναυσμα για την προσπάθεια που ξεκινάει το 2016 ως έτους ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια αυτή, έχει ως στόχο, όπως επισημάνθηκε από το Δήμαρχο Πάρου, να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία, με συνεχείς δράσεις όλο το χρόνο, πάνω στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης όλων των κατηγοριών αστικών απορριμμάτων.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πάρου στην εισήγησή του, υπάρχει χορηγός για την όλη αυτή δράση με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία χρηματική επιβάρυνση για το Δήμο Πάρου.
Επίσης θα υπάρξει επιβράβευση των παιδιών που θα συμμετάσχουν και θα διακριθούν μέσα από τις ποικίλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Στο πλαίσιο των δράσεων, είναι και η πρόταση προς τους φορείς και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα της ανακύκλωσης, ένα μέρος των κερδών τους να παραχωρηθεί προς τις σχολικές επιτροπές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos