Μεγαλεπήβολο έργο πνοής: Ζεύξη Πάρου – Νάξου με γέφυρα!

01 Απριλίου 2016 09:25

Ένα φιλόδοξο έργο πνοής που θα συνδέει οδικώς την Πάρο με τη Νάξο, φαίνεται να μπαίνει σε προτεραιότητα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με πληροφορίες του psts.gr.


Με κονδύλια που θα εκταμιευθούν από το ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει από το 2020 να κατασκευάζεται στο θαλάσσιο στενό της Παροναξίας, σύγχρονη καλωδιωτή γέφυρα που θα ενώνει τα δύο νησιά, προσφέροντας ευρύτερα πολλαπλά οφέλη στις Κυκλάδες.
Όπως προαναφέρθηκε, η γέφυρα θα κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα ανήκει στον τύπο της καλωδιωτής γέφυρας που αποτελείται από λίγους πυλώνες οι οποίοι στηρίζουν με λοξά καλώδια το οδόστρωμα.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από την έναρξη των εργασιών, δηλαδή το 2022, ενώ θα όπως προβλέπεται θα αφήνει 50 μέτρα ελεύθερο ύψος για την απρόσκοπτη ναυσιπλοία.

Η γέφυρα της Παροναξίας που θα ξεκινά από την ευρύτερη περιοχή του Αμπελά της Πάρου και θα καταλήγει ανατολικά της Χώρας Νάξου στην Αγία Άννα, θα ενώσει το στενό 3 ναυτικών μιλίων μεταξύ των δύο νησιών και θα έχει συνολικό μήκος περίπου 6,5 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για ένα έργο που θα εξυπηρετήσει ασφαλώς την τουριστική διακίνηση ανάμεσα στα δύο νησιά δεδομένης μάλιστα και της τουριστικής ώθησης που προβλέπεται να αποφέρει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου. Πέρα όμως από τα αυτονόητα τουριστικά οφέλη για την Πάρο και την Νάξο, το έργο θα εξυπηρετήσει και τις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες (Δονούσα, Αμοργό, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά) οι επισκέπτες των οποίων θα μπορούν να μετακινηθούν ευκολότερα προς την Πάρο και το αντίστροφο καθιστώντας έτσι το νησί κόμβο διακίνησης αλλά και προορισμό ενός πολύ μεγαλύτερου τουριστικού ρεύματος.

Με το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα που ελπίζουμε όλοι να υλοποιηθεί μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά πλαίσια της διετίας 2020 – 2022, φαίνεται να δίνεται σε μεγάλο βαθμό λύση στο πρόβλημα της ευκολότερης διασύνδεσης των νησιών που βρίσκονται ανατολικά της Πάρου προσδίδοντας στην καρδιά του κυκλαδίτικου συμπλέγματος, δηλαδή την Πάρο, κεντρικό κομβικό ρόλο που μεταφράζεται ασφαλώς σε τουριστικά οφέλη.

Τη μελέτη και κατασκευή της γέφυρας έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos