«Πήρε φωτιά» η Νάουσα Πάρου από τους μπουρλοτιέρηδες! (Βίντεο)

02 Μαϊος 2016 12:02

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Νάουσα, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, τήρησε το πατροπαράδοτο έθιμο «των μπουρλοτιέρηδων» που έλκει την καταγωγή του από τους θρυλικούς μπουρλοτιέρηδες της Ελληνικής Επανάστασης και διασώζεται μέχρι τις μέρες μας αναλλοίωτο.

Όλα ξεκινούν με την Λιτάνευση των Εικόνων της Παναγίας που ξεκινούν ταυτόχρονα από τους ιερούς ναούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Παντάνασσας διέρχονται από τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού και το λιμανάκι της Νάουσας, για να καταλήξουν παρουσία πλήθους κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών στην κεντρική πλατεία όπου και σταματούν την πορεία τους εξαιτίας της βροχής από βαρελότα που αρχίζουν να ρίχνονται εκείνη τη στιγμή.
Η πλατεία «παίρνει φωτιά» από την πύρινη καταιγίδα μέχρι οι μπουρλοτιέρηδες να «επιτρέψουν» να συνεχίσει την πορεία της η Λιτανεία.

Το έθιμο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Νάουσας, τελείται κάθε χρόνο στη Δεύτερη Ανάσταση και διατηρεί ζωντανή την μνήμη της παράδοσης ιχνηλατώντας ιστορικές και θρησκευτικές μνήμες του παρελθόντος που έφθασαν μέχρι τις μέρες μας

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos