Σύλλογος Ανακαινίσεως Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Λευκών Πάρου

06 Μαϊος 2016 14:30

Αρχαιρεσίες της 8ης Μαΐου 2016 για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Εξελεγκτικής Επιτροπής

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Α. Για το Διοικητικό Συμβούλιο

1. ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ Δημήτριος του Αθανασίου
2. ΚΑΠΑΡΟΥ - ΚΑΠΟΥΤΣΟΥ Νικολέττα του Ιωάννη
3. ΚΑΠΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος του Ιωάννη
4. ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ Κωνσταντίνος του Αντωνίου
5. ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ Απόστολος του Νικολάου
6. ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ Βασίλειος του Χρήστου
7. ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ Χρήστος του Νικολάου
8. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ Παναγιώτης του Νικολάου
9. ΣΤΕΛΛΑΣ Ηλίας του Ιακώβου
10. ΧΑΝΙΩΤΗΣ Ιωάννης του Νικολάου

Β. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

1. ΔΡΟΣΟΣ Ιωάννης του Γεωργίου
2. ΧΑΝΙΩΤΗ Νικολέττα του Γεωργίου
3. ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΥ Μαρίνα του Μιχαήλ
4. ΚΑΠΑΡΟΣ Παναγιώτης του Αντωνίου

Αγαπητέ συμπατριώτη - συμπατριώτισσα,

Όπως γνωρίζεις ο περικαλλής Μητροπολιτικός Ναός των Λευκών η Αγία Τριάδα αποτελεί την πνευματική ταυτότητα του χωριού μας. Είναι το κάλλος αλλά και το σημείο αναφοράς μας. Πέραν του βασικού οικοδομήματος ο προαύλιος χώρος, η πρόσοψη, τα κωδωνοστάσια, το τέμπλο, ο Δεσποτικός Θρόνος, ο άμβωνας, τα μανουάλια κατασκευασμένα από το περίφημο Λευκιανό μάρμαρο της Βίγλας, αποτελούν μοναδικά μνημεία γλυπτικής τέχνης.

Είναι φυσικό ο ναός αυτός, κτισμένος σε περίοπτη θέση, να αποτελεί καταφύγιο λατρείας κάθε Λευκιανού και μνημείου θαυμασμού και πνευματικής ανάτασης για κάθε επισκέπτη.
Όπως είναι γνωστό ο Σύλλογος Ανακαινίσεως ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί για πολλά χρόνια τον πυρήνα δράσης για τη συντήρηση του ναού. Τα τελευταία χρόνια με τη συνδρομή πολλών Λευκιανών, άλλων με το υστέρημά τους και άλλων με το περίσσευμά τους και με τη χρηματοδότηση από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, έγινε το μεγάλο έργο της αποκατάστασης των κωδωνοστασίων και η επιθεμελίωση του κυρίως ναού. Κατασκευάστηκε επίσης η ράμπα για την εύκολη είσοδο στον Ιερό Ναό για άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους, καθώς και η επίστρωση του χώρου πίσω από το ιερό.

Όμως ο ναός χρειάζεται ακόμη πολλές εργασίες συντήρησης και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο Σύλλογος πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχει και ο Ιερός Ναός. Τον Μάρτιο του 2016 λήγει η θητεία του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου και γι’ αυτό το λόγο σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να συνεχιστούν τα έργα συντήρησης.
Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα είναι η 8η Μαΐου (Κυριακή του Θωμά) στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών και όσοι Λευκιανοί αγαπάτε αυτό το υπέροχο μνημείο των Λευκών πρέπει να θέσετε υποψηφιότητα στις εκλογές της 8ης Μαΐου για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι υποψηφιότητες κατατίθενται στα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Κωνσταντίνος Καστανιάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos