ΕΣ Πάρου: Στρατηγική εξόντωσης και ερήμωσης στα νησιά μας

19 Μαϊος 2016 16:42

Κύριοι υπεύθυνοι, καθώς και αρμόδιοι πολιτικοί, η εξόντωση, η ερήμωση ως την κατάρρευση των νησιών μας συνεχίζεται με στρατηγική.


Μας είχατε υποσχεθεί όχι μόνο τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών αλλά και την αντιστοίχηση του μεταφορικού κόστους για εμπορεύματα και επιβάτες προς τα νησιά με αυτό που ήδη ισχύει στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να μην είμαστε δεύτερης κατηγορίας πολίτες.

H νέα αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, μαζί με πολλούς έμμεσους φόρους που θα περιορίσουν την ρευστότητα στη αγορά, είναι ο πλέον ο σταυρός της ταφόπλακας της μικρομεσαίας επιχείρησης.
Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ των νησιών, ήταν και θα μπορούσαν να παραμείνουν ως το μοναδικό μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, απέναντι στην ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία και τον οξύτατο ανταγωνισμό.
Αντί της λήψης μέτρων στήριξης της οικονομίας των νησιών, αβασάνιστα υποταχθήκατε στις υποδείξεις και πήρατε μέτρα χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό, προφανώς χωρίς να αξιολογήσετε τις συνέπειες.
Όλα στο βωμό της σωτηρίας σας μόνο, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να διατηρήσετε τις θέσεις σας.

Η τελευταία «επιτυχία» των τεράστιων αυξήσεων από την κτηματική υπηρεσία στα τέλη παραλιών μας δείχνει καθαρά τη σκοπιμότητα της κατάστασης: την ερήμωση των νησιών και το ξεπούλημα περιουσιών.
Κύριοι καταστρέφετε και ότι έχει απομείνει.
Τον τουρισμό.
Καλούμε τους αρμόδιους βουλευτές σε άμεση συνάντηση με τους φορείς του κάθε νησιού, για να δοθεί λύση στα εκρηκτικά περιβλήματα που προκύπτουν από τη διαρκή επιβολή νέων φόρων.

Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Αλιπράντης              Ηλίας Κρητικός

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos