Αποκλειστικό: H φετινή Πάρος μέσα από τα μάτια των τουριστών! - «Υπάρχουν μετανάστες στο νησί ;»

04 Ιουνίου 2016 14:59

Πάρος! Γνώριμο κυκλαδίτικο τοπίο, σαγηνευτική γραφικότητα, απολλώνιο φως και μαγευτικές παραλίες!

Εικόνες γνωστές παγκοσμίως οικείες σε Έλληνες και ξένους τουρίστες που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι το νησί για να γευτούν τα δώρα της φύσης και του πολιτισμού του.
Όσο όμως και αν γοητεύουν και συνεπαίρνουν το νου και τις αισθήσεις οι εικόνες της απαράμιλλης πάριας ομορφιάς, τι είναι άραγε εκείνο που κεντρίζει το βλέμμα του ξένου τουρίστα όταν αντικρίζει για πρώτη φορά το νησί ;
Τι απορίες του γεννιούνται, τι θαυμάζει και τι αποκομίζει όταν γυρίζει πίσω στην πατρίδα του ;

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του psts.gr , συνομιλήσαμε με επαγγελματίες του τουρισμού που κινούνται σε ολόκληρη την Πάρο και γίνονται καθημερινά αποδέκτες ποικίλων ερωτήσεων από τους τουρίστες.
Έτσι λοιπόν φέτος, αρχή της τουριστικής σεζόν, και οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες της Πάρου θέτουν συχνά ερωτήματα αναζητώντας απαντήσεις.

Δείχνουν λοιπόν να μην κατανοούν την έλλειψη οδοδεικτών στους δρόμους των οικισμών, δεν αντιλαμβάνονται γιατί οι στέγες των σπιτιών είναι επίπεδες, φαίνεται να απορούν για το πώς υδροδοτείται το νησί, ενώ ερωτήματα τους προκαλούν και οι ξερολιθιές που οριοθετούν τα κτήματα.

Εύλογες φυσικά απορίες οι οποίες σηματοδοτούν την ιδιαιτερότητα της κυκλαδίτικης φυσιογνωμίας η οποία για τους ξένους παραμένει άλυτο μυστήριο.
Οι ξένοι τουρίστες φαίνεται επίσης να εντυπωσιάζονται από το φωταγωγημένο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στην Παροικία, ενώ η πιο συχνή ερώτηση που όλοι σχεδόν απευθύνουν φέτος είναι το εάν υπάρχουν πρόσφυγες – μετανάστες στο νησί καθώς και γιατί δεν παρατηρούνται αστυνομικές περιπολίες.

Οι τελευταίες ερωτήσεις που μονοπωλούν τις απορίες των ξένων επισκεπτών φέτος, είναι ενδεικτικές της τεράστιας δυσφήμισης που έχουν υποστεί τα ελληνικά νησιά παγκοσμίως λόγω του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.
Αν σκεφτεί κανείς την Ελλαδική πολυνησία, ότι δηλαδή η Ελλάδα συναπαρτίζεται από 117 κατοικήσιμα νησιά, είναι δύσκολο για τον ξένο επισκέπτη να γνωρίζει ότι στις Κυκλάδες δεν υπάρχουν χώροι εγκατάστασης μεταναστών.

Πάντως οι περισσότεροι τουρίστες δήλωσαν ότι επιθυμούν να επισκεφτούν ξανά την Πάρο και πέρα από ελάχιστα παράπονα που εξέφρασαν για το σέρβις και τις υποδομές εκφράστηκαν θετικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τον ήλιο, τη θάλασσα και τη γραφικότητά του.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos