Χωρίς ασθενοφόρο "μονάδα" το ΕΚΑΒ Πάρου

13 Ιουνίου 2016 11:00

Σας γνωρίζω ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον συντονιστή του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες κ. Αντώνη Πατσιαβούρα, μου επιβεβαίωσε προφορικά την πληροφόρηση που είχα τις προηγούμενες ημέρες ότι θα μετακινηθεί το ασθενοφόρο «μονάδα» από την Πάρο για να καλύψει άλλες ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά και κυρίως στην Μυτιλήνη λόγω προσφυγικού ζητήματος.


Δεν αμφισβητώ τις πραγματικές ανάγκες αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζει το ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα.
Την ίδια στιγμή όμως αν υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση για το νησί της Πάρου, θ’ αφήσετε το ΕΚΑΒ Πάρου χωρίς το ασθενοφόρο « μονάδα » που είναι απαραίτητο στο τουριστικό νησί της Πάρου με 15.000 μόνιμους κατοίκους, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και δυστυχώς εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα.

Με αφορμή το παραπάνω θέμα θα επιθυμούσα να σας υπενθυμίσω τις κενές βάρδιες του ΕΚΑΒ Πάρου που ανέρχονται σε 26-28 κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα στο οδικό δίκτυο της Πάρου ή να υπάρχει ανάγκη άμεσης μεταφοράς ασθενών στο Κ.Υ. Πάρου χωρίς να είναι διαθέσιμη βάρδια του ΕΚΑΒ, με συνέπεια να μεταφέρονται οι ασθενείς και οι τραυματίες πολλές φορές με ιδιωτικά ή αγροτικά αυτοκίνητα συμπολιτών μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική επιβάρυνση των ασθενών.

Ζητάμε ως νησιώτες και κάτοικοι της Πάρου , την άμεση στελέχωση του τοπικού ΕΚΑΒ με τον αναγκαίο αριθμό οδηγών-διασωστών ώστε να αισθανόμαστε την σιγουριά ότι όποτε χρειαστεί θα υπάρχει μια ασφαλής και αξιοπρεπής μεταφορά στο Κ.Υ. Πάρου.

 

Αναμένουμε τις ενέργειες σας για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Πάρου
Κων/νος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos