Θέσεις Μόνιμων & Επικουρικών Ιατρών στο Κ.Υ. Πάρου

20 Σεπτεμβρίου 2016 14:28

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με έγγραφο σας προς τον Έπαρχο Πάρου στις 6 Ιουλίου 2016, μας είχατε ενημερώσει ότι το Κ.Υ. Πάρου πρόκειται να στελεχωθεί άμεσα με τις παρακάτω ειδικότητες ιατρών και συγκεκριμένα :

Α) Με δύο (2) θέσεις μόνιμων ιατρών (1 Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό και 1 Παιδίατρο ) οι οποίες έχουν εγκριθεί όπως αναφέρατε στο σχετικό έγγραφο και θα προκηρύσσονταν άμεσα.

Β) Με τρείς (3) θέσεις επικουρικών ιατρών ( 1 Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο, 1 Παιδίατρο και 1 Ορθοπεδικό ) οι οποίες έχουν ανοίξει από την 2η ΥΠΕ, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις επιδοτεί με έξτρα μηνιαίο βοήθημα.

Σας ενημερώνουμε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων ανέφερε και ο Κύριος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο νησί της Πάρου στις 29 Ιουλίου 2016 για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη για την κάλυψη των παραπάνω ειδικοτήτων στο Κ.Υ. της Πάρου.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας για την άμεση κάλυψη των παραπάνω ειδικοτήτων διότι οι ελάχιστοι μόνιμοι Ιατροί καθώς και οι αγροτικοί Ιατροί βρίσκονται στα ανθρωπίνως δυνατά όρια τους και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν ζωντανή την δωρεάν Δημόσια Υγεία.

Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς


Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού 06 Ιουλίου 2016

Αγαπητέ κε έπαρχε,

Σε απάντηση της από 16/06/2016 επιστολής σας, θα ήθελα να επισημάνω πως δεν ζητήθηκε η μετακίνηση του νέου ασθενοφόρου, το οποίο περιγράφετε στην επιστολή σας, αλλά η παλαιότερη κινητή μονάδα, η μετακίνηση της οποίας στη Λέσβο, επιβάλλεται από τις τρέχουσες ανάγκες, λόγω προσφυγικού. Δεδομένου ότι η Πάρος διαθέτει ένα ολοκαίνουριο ασθενοφόρο, καθώς και ένα παλαιότερο αλλά λειτουργικό, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού, θεωρούμε ότι η κινητή μονάδα πρέπει να μεταφερθεί στη Λέσβο.

Επιπροσθέτως, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Κέντρο Υγείας της Πάρου πρόκειται να στελεχωθεί άμεσα με τις παρακάτω ειδικότητες:

 1 ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου
 1 ΤΕ Νοσηλευτικής

από την προκήρυξη των 585 θέσεων επικουρικού προσωπικού, η οποία έχει ολοκληρωθεί και οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) επεξεργάζονται τα αποτελέσματα.

 1 ΤΕ Μαιών
 1 ΤΕ Νοσηλευτικής
 1 ΔΕ Νοσηλευτικής

από τις προκηρύξεις 4κ και 5κ μόνιμου προσωπικού, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στο στάδιο του διορισμού.

 1 Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό
 1 Παιδίατρο

θέσεις μόνιμων Ιατρών, που έχουν ήδη εγκριθεί και θα προκηρυχθούν άμεσα.

 1 Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο
 1 Παιδίατρο
 1 Ορθοπεδικό

θέσεις επικουρικών ιατρών οι οποίες έχουν ανοίξει από την 2η ΥΠΕ, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις επιδοτεί με έξτρα μηνιαίο βοήθημα.

 3 Θέσεις Διασωστών ΕΚΑΒ

(εκ των οποίων η μία έχει ήδη καλυφθεί, ενώ οι άλλες δύο θα καλυφθούν εντός των επόμενων ημερών)

Μετά τιμής

Παύλος Πολάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos