O Πειραιάς άνοιξε την αγκαλιά του στην Ιερή Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου (Φωτό + Βίντεο)

17 Οκτωβρίου 2016 11:49

Το πολεμικό πλοίο Μπλέσσας με το οποίο «αποδήμησε» προσωρινά από το νησί της Πάρου, η Ιερή εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, συνοδευόμενη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, το Δήμαρχο Πάρου κ. Μ. Κωβαίο και τον Έπαρχο κ. Κ. Μπιζά, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου.

Μεγαλειώδης και συγκινητική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε πλήθος κλήρου και λαού στην Παναγιά της Πάρου.
Ο Πειραιάς άνοιξε την αγκαλιά του στο θαυματουργό προσκύνημα του νησιού μας καθώς χιλιάδες προσκυνητές, ιεράρχες, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας της πόλης του Πειραιά, βρέθηκαν στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τη στιγμή που το πολεμικό πλοίο αφίχθη με απόδοση τιμών, έναντι της εκκλησίας του Αγ. Διονυσίου.

Σύντομη δέηση τελέστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα εντός του λιμανιού και στη συνέχεια η Ιερή εικόνα τοποθετήθηκε σε όχημα της πυροσβεστικής.


Στη λιτανευτική πομπή που ακολούθησε οι πολυπληθείς πιστοί και οι επίσημοι, συνοδευόμενοι από μπάντες του Ναυτικού, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής έφθασαν στον Αγ. Δημήτριο Πειραιά (Ταμπουρίων) όπου και τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Παροναξίας και Πειραιά κ.κ. Καλλίνικου και Σεραφείμ. Υπενθυμίζεται ότι η υποδοχή της προσκυνηματικής εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στον Αγ. Δημήτριο Πειραιά, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2016» προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα Αγ. Δημητρίου.

Ιερές Ακολουθίες, Αγρυπνίες καθώς και ομιλίες λόγιων αρχιμανδριτών, θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο ναό έως τις 27 Οκτωβρίου.
(Φωτορεπορτάζ Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη) - (Αποστόλης Παντελαίος)

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos