Πύρινη κόλαση στη Νάξο! Σπεύδουν ενισχύσεις από Πάρο…

09 Νοεμβρίου 2016 12:46

Με μεγάλα πύρινα μέτωπα πολλών χιλιομέτρων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κορωνίδας Νάξου στις 6 περίπου το απόγευμα της Τρίτης 8/11, συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη έχοντας ήδη κάνει στάχτη τεράστια έκταση.

Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9 – 10 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, η πυκνή ομίχλη αλλά και η δύσβατη τοποθεσία, δυσκόλεψαν την τιτάνια και υπεράνθρωπη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, στην προσπάθεια να προστατευτούν κατοικίες και πολίτες οι οποίοι σχεδόν απειλήθηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Τις δραματικές στιγμές περιέγραψε εύγλωττα ο πρώην Πρόεδρος της Κορωνίδας κ. Μάκης Μπαρδής, στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, λέγοντας: «Oι φλόγες έχουν φθάσει μέχρι τη θάλασσα ... Όλη η Κωμιακή καίγεται».

H καταστροφική πύρινη λαίλαπα της Νάξου που συνεχίζει να κατακαίει ατιθάσευτη, είναι ορατή από την Πάρο και τα γύρω νησιά (το psts.gr, έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες). Στο νησί της Νάξου, αναμένεται να φθάσουν ενισχύσεις από τη Σύρο και την Αθήνα ενώ το πρωί της Τετάρτης αναχώρησαν από την Πάρο ένα όχημα της πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες αλλά και πέντε μέλη της Ε.Ο.Δ. (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων) για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Φωτογραφίες από το βράδυ της Τρίτης 8/11

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos