Μαθητές - δρομείς τιμούν τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου στην Αλυκή της Πάρου...(Βίντεο + Φώτο)

20 Νοεμβρίου 2016 22:30

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ήταν όλοι εκεί! Παρόντες για να τιμήσουν με μια επετειακή εκδήλωση τους ήρωες που την 17η Νοεμβρίου του 1973 προέταξαν τα στήθη τους για την ιδέα της ελευθερίας!

Μαθητές από σχολεία ολόκληρης της Πάρου, συμμετείχαν στους «Δρόμους Ελευθερίας», το αθλητικό γεγονός που εδώ και δεκαοκτώ συναπτά έτη, τιμά με το δικό του τρόπο, τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο αγώνας δρόμου μνήμης και τιμής, που διεξήχθη στο λιμανάκι της Αλυκής, είχε πάνω από 120 συμμετέχοντες, παρακολουθήθηκε από πλήθος κόσμου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ίσως μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά.

Διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγκαιριάς με την ανανεωμένη διάθεση και συμβολή που κόμισε ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Ρούσσος.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Πάρου, οι Πρόεδροι της ΚΔΕΠΑΠ, της Δημοτικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς ενώ για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα φρόντισαν η αστυνομία, η Ε.Ο.Δ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων) και το ΕΚΑΒ.

Όλα κύλησαν όμορφα και ομαλά και στους μαθητές – δρομείς απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια που θα τους θυμίζουν για πάντα, ότι ο δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία, διέρχεται μέσα από αγωνιστική προσπάθεια, όπως αυτή που έκαναν άλλωστε, για να τερματίσουν, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στους νέους του Πολυτεχνείου 43 χρόνια πριν.


Βίντεο Αποστόλης Παντελαίος - Φωτογραφίες Μαρία Σκιαδά

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos