Σπίτι του Δασκάλου-Αγώνας για οριστική λύση

08 Δεκεμβρίου 2016 19:42

Το Σπίτι του Δασκάλου χρειάζεται την στήριξη όλων! Ο χώρος του πρώην νηπιαγωγείου που παραχωρήθηκε στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάρου- Αντιπάρου «Π.Καλλιέρο» από το 2011 και έχει αποκτήσει ήδη τη δική του ιστορία, κινδυνεύει να διαλυθεί.

Για μια σύντομη αναδρομή αναφέρουμε ότι εδώ και 5 χρόνια, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες και γενικότερα άνθρωποι του τόπου οργανώνουν στο χώρο δραστηριότητες που προωθούν τη μόρφωση, την πνευματική και καλλιτεχνική καλλιέργεια και τον πολιτισμό. Χαρακτηριστικά έχουν λάβει υπόσταση όλα αυτά τα χρόνια: Ομάδα Κινηματόγραφου με εβδομαδιαίες προβολές ταινιών, Ομάδα Φωτογραφίας με 2 τελικές εκθέσεις, Ομάδα Θεάτρου με 2 ανεβασμένα έργα, Ομάδα Γονέων για ένα Εναλλακτικό Σχολείο, Ομάδα Παραδοσιακών Χορών, Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, Παιχνίδια QUIZ, , Σεμινάριο Πολεμικής Τέχνης, Χριστουγεννιάτικες δράσεις, Θεατρικό Εργαστήρι για γονείς και παιδιά, Συλλογικές Κουζίνες, Δράσεις Αλληλεγγύης, Συναυλίες, Μαθήματα Αγγλικών σε νήπια, Σεμινάριο Ιστορίας, Σεμινάριο Μουσικής, Μαθήματα Σκακιού, Μαθήματα Γλώσσας Braille... και τόσα άλλα.

Μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, το «Σπίτι» έγινε ένας ζωντανός χώρος έκφρασης, μάθησης και έμπνευσης για μεγάλους και παιδιά. Όλες οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, με αυτο-οργάνωση και ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ για τους συμμετέχοντες (ένα καίριο ζήτημα στην εποχή μας). Τους τελευταίους μήνες φιλοξενείται στο χώρο και ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς», γνωστός για το πολυετές ανθρωπιστικό του έργο.

Όμως, ο Δήμος έχει στα σχέδια του την διάλυση του συγκεκριμένου χώρου για τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνικής δομής. Εννοείται ότι χαιρόμαστε με τη πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει μια δομή που θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας και μακάρι να το καταφέρει. Η λογική, όμως, του «φτιάχνω κάτι καταστρέφοντας κάτι άλλο» μας βρίσκει τελείως αντίθετους.

Προς τιμήν τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τρίτη 22/11, αποφάσισαν την προσωρινή μεταφορά της δομής στη Νάουσα, άρα και την προσωρινή παράταση ζωής του Σπιτιού του Δασκάλου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του συγκεκριμένου χώρου όλα αυτά τα χρόνια. Είναι σημαντικό και οι μετέπειτα σχετικές αποφάσεις να μη μετρηθούν με στενά οικονομικά κριτήρια. Να δώσουν πρώτοι απ' όλους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το παράδειγμα της άλλης νοοτροπίας που θα κάνει τον κόσμο καλύτερο. Να μην ξεχάσουν ότι η δωρεάν δημιουργία πολιτισμού και η δωρεάν απολαβή του από τον κόσμο έχει πολλαπλάσια ανθρωπιστικά οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία!

· Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνέχεια της προηγούμενης στάσης του, να αποφασίσει την οριστική διασφάλιση της ζωής του Σπιτιού του Δασκάλου στο συγκεκριμένο χώρο και να υποστηρίξει μία λύση όπου και οι δύο δομές θα λειτουργήσουν ανεξάρτητα.

· Καλούμε σε αυτή την κατεύθυνση, και όλους τους πολίτες της Πάρου να μην μπουν στην λογική της ζυγαριάς που επιτάσσει η εποχή μας, άλλα υπερασπίζοντας τα κεκτημένα (το Σπίτι του Δασκάλου) να διεκδικήσουν τα ζητούμενα (την κοινωνική δομή) και να συμμετάσχουν στη συλλογή υπογραφών που έχει ξεκινήσει ως αντίδραση σε αυτήν την πρόθεση διάλυσης του Σπιτιού του Δασκάλου.

v ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»
v ΦΙΛΟΙ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΟΜΑΔΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos