Ελλείψεις βασικών προϊόντων στην Πάρο εξαιτίας της απεργίας στα πλοία!

09 Δεκεμβρίου 2016 19:27

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες, η συνεχής απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ν.Ο έχει αφήσει τα νησιά αποκομμένα από την υπόλοιπη χώρα.

Η Πάρος και οι υπόλοιπες Κυκλάδες φυσικά, δεν εξαιρούνται από τον παρατεταμένο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί προβλήματα στην αγορά και στην κάλυψη βασικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του psts.gr, στην Πάρο καταγράφονται αυτή τη στιγμή ελλείψεις σε ευπαθή διατροφικά είδη περιορισμένης διάρκειας όπως γάλα και κρέας, ενώ διαφαίνονται άμεσα και ελλείψεις σε οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Τα προβλήματα όμως δε σταματούν εκεί αλλά αγγίζουν και τους αγρότες και επαγγελματίες του νησιού, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις σε ζωοτροφές και πάγωμα της εμπορικής κίνησης σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη καθώς οι παραγγελίες μένουν ανεκτέλεστες και δεν πραγματοποιούνται νέες, λόγω της απεργίας.

Η αγορά κινδυνεύει να στερέψει ενόψει μάλιστα των εορτών που έρχονται και της ελπίδας να αναθερμανθεί, ενώ η οικονομική ζημία που καταγράφεται για τους επαγγελματίες του εμπορίου έχει αρχίσει πια να προβληματίζει.
Δυστυχώς μικρές ελλείψεις παρατηρούνται και στα φαρμακεία της Πάρου καθώς η μεγαλύτερη ποσότητα φαρμάκων μεταφέρεται με πλοία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι σημερινές ελάχιστες αρχικά ελλείψεις σε φάρμακα ενδέχεται να διευρυνθούν αν η απεργία συνεχιστεί.
Πέρα όμως από τις υπάρχουσες ή επαπειλούμενες στερήσεις σε βασικά αγαθά πρωτεύουσας ανάγκης για τους κατοίκους του νησιού, μείζον ζήτημα παραμένει και το θέμα της νέκρωσης της αγοράς σε μια εποχή ήδη τραυματισμένη από την οικονομική κρίση.

Η απεργία της Π.Ν.Ο φαίνεται να δίνει το τελειωτικό «χαστούκι» στη συρρίκνωση της τοπικής κίνησης και των εμπορικών συναλλαγών στα νησιά, ελάχιστες μόλις ημέρες πριν την εορταστική περίοδο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos