Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερο βήμα την Κυριακή 22/01 στην αίθουσα του Αρχιλόχου

11 Ιανουαρίου 2017 19:26

Σας καλούμε στη συνάντηση της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στον «Αρχίλοχο» και ώρα 6-8 με θέμα την επαναδραστηριοποίηση της Κίνησης Πολιτών και τη λειτουργία του Ελεύθερου Βήματος.


Στη συνάντηση θα ερευνήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν να συνεχίσουμε τις συζητήσεις, που δυστυχώς εδώ και καιρό σταμάτησαν. Η Βουλή της Πάρου, το Ελεύθερο Βήμα, η Εκκλησία του Δήμου, η Λαϊκή Συνέλευση ή όπως αλλιώς θέλουμε να τα ονομάζουμε, δεν ήταν μόνο μια προσέγγιση στα μεγάλα θέματα της πολιτικής, του περιβάλλοντος, δεν ήταν μόνο άνοιγμα στην εξεύρεση δυνατοτήτων συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, αλλά και μια κατάκτηση πολιτισμού και άνοιγμα νοήματος στις ανθρώπινες σχέσεις.

Μέγα θέμα παραμένει η συνοχή των ανθρώπων για την οποία τα βήματα που έχουμε κάνει μάλλον δεν αρκούν και πρέπει να τα ξαναδούμε. Στις συζητήσεις παλιότερα ελάμβαναν μέρος πολίτες κάθε ιδεολογικής απόχρωσης και πρώτον αποτολμούσαν να εκφραστούν, ενώ απ' την άλλη αποκτούσαν τις εμπειρία απ' την κατάθεση πληθώρας σκέψεων, ιδεών και γνωμών. Αυτό και μόνο ήταν ένας πλούτος μπροστά στη φτώχεια που μας κατακλύζει με τη σημερινή κατάσταση, όπου φαίνεται πολλές ιδέες ναυάγησαν και καινούριες δεν αναδύονται.

Το Ελεύθερο Βήμα ήταν σχολείο δημοκρατίας και γι' αυτό για κανένα λόγο δεν πρέπει να σταματήσει. Κάνουμε λοιπόν μια ακόμα προσπάθεια να το συνεχίσουμε και στη συνάντηση θα δούμε αν υπάρχουν ακόμα ελπίδες για περισσότερη πρόοδο. Προετοιμαστείτε λοιπόν να μιλήσετε, να καταθέσετε προτάσεις, να λάβετε μέρος σ' αυτό το «παιχνίδι» συμμετοχής.

Το Ελεύθερο Βήμα έδωσε βέβαια καρπούς κι ένας βασικός είναι η μετεξέλιξή του στην κίνηση «εφ του χι» που σκοπό έχει να δίνει το λόγο στους νέους της Πάρου που αποτολμούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες σ' αυτές τις δύσκολες εποχές. Από την άλλη πολλές συναντήσεις έγιναν που θα μπορούσε να είναι προέκταση της αρχικής λογικής του Βήματος.

Στη συνάντηση θα δούμε και ποιοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε σε συνεργασία με τον «Αρχίλοχο» το Ελεύθερο Βήμα να λειτουργεί ως Λαϊκή συνέλευση μια φορά το μήνα η κάθε δυο μήνες. Αυτά που έχουμε να πούμε είναι πολλά, δεν μπαίνουν σε καλούπια, μας αφορούν όλους και δεν κάνει πάντα καλό να εφησυχάζουμε και να περιμένουμε από αλλού διεξόδους και λύσεις. Βασικό είναι να συμφωνήσουμε σε δυο βασικά πράγματα: Πρώτον ότι ζώντας σε έναν μικρό τόπο γινόμαστε συγγενείς και δεύτερον ότι πρέπει να συναντιόμαστε και να συζητούμε. Απ' τις συναντήσεις μπορεί να βγουν περισσότερη συνοχή, γνωριμίες καινούριες, ιδέες νέες κινητήριες, ενθάρρυνση για μικρά τολμήματα και ασφαλέστερες εγγυήσεις ελπίδας. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους που ζουν στο νησί και ιδιαίτερα στους παλιούς μας μαθητές που ήδη έχουν αναλάβει πόστα κι ευθύνες εδώ κι εκεί. Να μην περιμένουμε τη συμμετοχή ως δώρο, αλλά να την κάνουμε πράξη οι ίδιοι, να τρέξουμε και να κινηθούμε οι ίδιοι.

Για την Κίνηση Πολιτών
Χρίστος Γεωργούσης, φίλος

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr