Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου - Αντιπάρου: Τέρμα η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η ομηρεία!

24 Ιανουαρίου 2017 17:52

Τέρμα η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η ομηρεία! Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου! Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε θεατές ενός θεάτρου υποκρισίας και εμπαιγμού σχετικά με τους συμβασιούχους–«παρατασιούχους» της καθαριότητας. Η παράταση που δόθηκε μέχρι 31/12/2017 με την τροπολογία Βερναρδάκη τον Οκτώβρη είναι στον αέρα. Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη σε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επανάφερε το δήθεν «αντιΣυνταγματικό» πρόβλημα που ανέκυψε με την υπ’ αριθμ. 105/2016 Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λέγοντας ξεκάθαρα ότι όσοι συμπληρώνουν 24 μήνες θα απολύονται. Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την Πράξη του αυτή αρνήθηκε τη θεώρηση εντάλματος μισθοδοσίας εργαζομένων στην καθαριότητα δήμου, που απασχολούνταν δυνάμει συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (8μηνα) των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 49 του Ν. 4325/2015, καθώς απεφάνθη ότι είναι μη νόμιμη και αντισυνταγματική ως αντιτιθέμενη στο άρθρο 103 του Συντάγματος, η επαναπρόσληψή τους καθ΄ όσον μετά την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών (κατά το πρώτο 8μηνο της σύμβασής τους) καλύπτουν πλέον πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το φαινόμενο Δήμοι να αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους -«παρατασιούχους» εξαπλώνεται ως μολυσματική ασθένεια, ενώ χθες 23-01-2017, μεταδόθηκε και στο Δήμο Πάρου παραλύοντας την Υπηρεσία καθαριότητας, μετά την κοινοποίηση της υπ΄ αριθμ. 2/2017 Πράξης της Υπηρεσίας Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Κυκλάδων, με την οποία αρνήθηκε τη θεώρηση εντάλματος μισθοδοσίας εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου μας. Συνολικά 26 εργαζόμενοι (24 εργάτες καθαριότητας ΥΕ και 2 οδηγοί απορριμματοφόρων ΔΕ) μένουν απλήρωτοι για τον μήνα Ιανουάριο του 2017 και αν δεν δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση, ουσιαστικά βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι 26 εργαζόμενοι του Δήμου Πάρου προσλήφθηκαν στις 10-07-2015 με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (7μηνα). Εν συνεχεία, δυνάμει του άρθρου 50 του Ν. 4351/2015, το άρθρο 167 του Ν. 4099/2012 τροποποιήθηκε παρατείνοντας τις συμβάσεις των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων μέχρι τις 31.12.2016. Πλέον δυνάμει του άρθρου 16 του πρόσφατου Ν. 4429/2016 αντικαταστάθηκε και πάλι το άρθρο 167 του Ν. 4099/2012 παρατείνοντας για ακόμα μια φορά τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα μέχρι τις 31.12.2017.

Επίσης στις 01/07/2016 άλλοι 4 εργαζόμενοι (εργάτες καθαριότητας ΥΕ) προσλήφθηκαν στο Δήμο Πάρου με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (7μηνα) και στις 31-01-2017 θα δουν και αυτοί την πόρτα της εξόδου.
Κυβέρνηση και κρατικοί θεσμοί, αφού στρογγυλοκάθονται σε καρέκλες και αμείβονται πλουσιοπάροχα με χιλιάδες ευρώ, στέλνουν σε χιλιάδες εργαζόμενους τα απολυτήρια αφήνοντας πολλούς από αυτούς απλήρωτους.
Οφείλουμε επιτέλους να δούμε την αλήθεια κατάματα!

Όλες οι προσλήψεις αυτές που υποτίθεται ότι γίνονται για κάλυψη «εποχικών, πρόσκαιρων και έκτακτων αναγκών», στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες: το γνωρίζει η Κυβέρνηση, το γνωρίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, το γνωρίζει και η Κ.Ε.Δ.Ε.. Αυτή είναι η αλήθεια αλλά όλοι παριστάνουν τους ανήξερους και κανείς δεν το παραδέχεται, γιατί η πολιτική τους είναι να καταργήσουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να ανακυκλώνουν την ανεργία, να δώσουν σε ιδιώτες την καθαριότητα και άλλα δημόσια φιλέτα με ότι αυτό συνεπάγεται για δημότες και εργαζόμενους, να υποβαθμίσουν περεταίρω τη ζωή των σημερινών και αυριανών εργαζομένων προς όφελος των οικονομικών ελίτ και του κεφαλαίου. Με αφορμή αυτό τον εμπαιγμό, πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να βάλουν πλώρη τη σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές που υπαγορεύουν Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και Κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι Κυβερνήσεις.

Πρέπει να ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας με πολύμορφες δράσεις και συντονισμό για να μπει τέλος στην ομηρεία και με στόχο τη μετατροπή όλων των συμβάσεων χωρίς καμία εξαίρεση σε αορίστου χρόνου.
Τώρα είναι η ώρα που πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι να μπουν μπροστά και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Να αποφασίσουν και να οργανώσουν οι ίδιοι, με κοινή ενωτική δράση και συντονισμό, τον αγώνα που αφορά τη δουλειά και την ζωή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που πραγματικά πιστεύουν στο δίκαιο αγώνα, για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων μας, την ανασφάλεια της δουλειάς, την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας, στο μεγάλο αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ να συστρατευτούμε και από κοινού να συμβάλουμε σε αυτό.

Να παλέψουμε για:
• Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά, μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
• Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
• Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
• Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας.
• Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, για δήμους στην υπηρεσία του λαού και όχι στην εκχώρηση, στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας απαιτώντας άμεσα να δοθούν λύσεις προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος, να μην οδηγηθεί στην απόλυση, αποφάσισε να προκηρύξει 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στο Δήμο Πάρου και τα Νομικά του Πρόσωπα (ΚΔΕΠΑΠ, ΚΠΠΑ) για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι και την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας στις 10:00 στην διασταύρωση Γκίκα στην Παροικιά.
Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να διεκδικήσουν δυναμικά την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει εγκαίρως εργασία που παρασχέθηκε καθώς και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και να τελειώσει η ομηρία των συμβασιούχων. Απαιτούμε λύσεις ουσιαστικές, ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες. Η λογική του «έχω την πολιτική βούληση» αλλά δεν με «αφήνουν» είναι ένα μπαλάκι ευθυνών που δεν αφορά τους εργαζόμενους που δίνουν ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης...... Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν θα περάσει!!!

Τέλος καλούμε την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων εκφράζοντας εμπράκτως την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα μας.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – «ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μωραϊτίδης Ιωάννης Μαούνης Χριστόδουλος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos