Η Ε.Ο.Δ ύψωσε την εικόνα της Παναγίας στη γιορτή της Υπαπαντής στη Νάουσα Πάρου

06 Φεβρουαρίου 2017 20:36

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Νάουσα της Πάρου η γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου σε ανάμνηση του θρησκευτικού γεγονότος της έλευσης του μικρού Χριστού σαράντα μέρες μετά τη γέννησή Του στο ναό των Ιεροσολύμων.

Στο ιερό ναό της Παντάνασσας στη Νάουσα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου, τελέστηκε πανηγυρική λειτουργία παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών αρχών και ακολούθησε έπειτα η λιτάνευση της εικόνας στα σοκάκια της Νάουσας.
Όταν η πομπή της λιτάνευσης διήλθε από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος δολοφονηθείς συμπολίτης μας Δημήτρης Μίχας, σταμάτησε, και τελέστηκε στο σημείο επιμνημόσυνη δέηση.

Η ομάδα της Ε.Ο.Δ (Παράρτημα Κυκλάδων) γνωστή για το ανθρωπιστικό εθελοντικό της έργο στο νησί και τις Κυκλάδες ευρύτερα, ύψωσε με ευλάβεια στα χέρια την ιερή εικόνα της Παναγίας κατά τη λιτάνευσή της στους δρόμους του οικισμού της Νάουσας.

Ήταν πράγματι μια όμορφη και συγκινητική εικόνα, καθώς η θρησκευτική κατάνυξη των στιγμών συναρμόσθηκε συμβολικά με την αλληλέγγυα κοινωνική προσφορά και στάση των εθελοντών της Ε.Ο.Δ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos