ΕΣΠάρου: Συζητήθηκε το πρόβλημα του παραλιακού της παροικίας με τους ανεμοφράκτες.

10 Φεβρουαρίου 2017 15:38

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου που πραγματοποιήθηκε στις 08/02/2017 προ ημερησίας συζητήθηκε το πρόβλημα του παραλιακού της παροικίας με τους ανεμοφράκτες.

Η μέχρι τώρα στάση κάθε Δημοτικής Αρχής των τελευταίων δέκα ετών που δεν πήρε θέση για τον καλλωπισμό της παραλίας, ανάγκασε τον κάθε επαγγελματία να κινηθεί όπως νομίζει, για να βελτιώσει και να ομορφύνει αισθητικά το κατάστημά του με σκοπό να αντέξει την κρίση και τον ανταγωνισμό.

Θεωρούμε ότι αισθητικά οι τζαμαρίες είναι καλύτερες από το πλαστικό και δίνουν αρχοντιά, ο δε Δήμος αντί να κυνηγάει τους επιχειρηματίες που επένδυσαν για κάτι καλύτερο και ομορφότερο καλά είναι να κοιτάξει να πάρει αποφάσεις ώστε ο κάθε επιχειρηματίας να ξέρει πώς να διαμορφώσει το χώρο του καταστήματος του.

Αν το έργο της ανάπλασης του παραλιακού δεν έχει χαθεί σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική.

Εδώ πρέπει επισημάνουμε ότι η παροικία δεν θα μπορούσε να δουλέψει χωρίς ανεμοφράκτες, γιατί τα καταστήματα είναι μικρά.

Στο ερώτημα αν ο ανεμοφράκτης είναι γυαλί ή πλαστικό φυσικά προτιμούμε το πρώτο για λόγους αισθητικής.

Περιμένουμε βεβαία να δούμε και την αισθητική του νέου κτηρίου στο λιμάνι και φυσικά να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να δούμε την Πάρο στη σημερινή πραγματικότητα.

Δε μπορούμε να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω όπως νομίζουν κάποιοι ονειροπόλοι.
Με τη λογική αυτή θα πρέπει να καταργήσουμε λιμάνι και αεροδρόμιο και να ξαναφέρουμε γαϊδουράκια.

Επειδή η ανάπτυξη είναι απαραίτητη για το μέλλον των παιδιών μας, η οποία όμως δεν επιτυγχάνεται χωρίς λύσεις, καλούμε το Δήμο υπεύθυνα να πάρει αποφάσεις που να είναι προς όφελος του επαγγελματία αλλά και του επισκέπτη και όχι να παρασυρθεί από μονόπλευρες αποφάσεις.

Με ιδιαίτερη τιμή
το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου
Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Αλιπράντης              Ηλίας Κρητικός

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos