ΠΟΛΙΤΙΚΗ (3084)

Στο περιοδικό "Κ" της εφημερίδας " Η Καθημερινή" στο φύλλο της Κυριακής 5 Απριλίου 2020, φιλοξενήθηκε, μεταξύ άλλων, η θέση του Δημάρχου Πάρου για τον τουρισμό του νησιού σε σχέση με τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Αναφορικά με διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με έκδοση πλήθους βεβαιώσεων κατοικίας σε πολίτες, από τον Δήμο Πάρου, προκειμένου να

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 και του άρθρου 10 του Φ.Ε.Κ. 55/τ.Α΄/11-03-2020, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τρίτη 07-04-2020 και ώρα 19.00΄ μέσω τηλεδιάσκεψης, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ο Κυκλαδίτης μα πάνω απ’ όλα Έλληνας αγωνιστής της εθνικής Αντίστασης, Μανώλης Γλέζος, δεν καταγόταν μόνο από την Απείρανθο της Νάξου όπως είναι ευρέως γνωστό, αλλά και από την Μάρπησσα της Πάρου (γενέθλιο τόπος της μητέρας του, Ανδρομάχης Ναυπλιώτη, δασκάλα στο επάγγελμα) την οποία επισκεπτόταν σχεδόν κάθε χρόνο.

Μεγάλη φόρα πήρε ο συντάκτης της ανακοίνωσης της δημοτικής πλειοψηφίας και «συγκινητικό» το ενδιαφέρον του για τον τοπικό πληθυσμό του Μώλου.

Σύσσωμο το Ελληνικό έθνος αποχαιρετά τον ήρωα του, Μανώλη Γλέζο.

Η Κυβέρνηση προφανώς κάτω από συνθήκες έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού και πιεζόμενη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, αναγνώρισε, ελπίζουμε όχι για λόγους επικοινωνιακούς, την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη,

Μπροστά στη σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα πλαίσιο μέτρων από μέρους του Δήμου για τη στήριξη των οικογενειών των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, αποφάσισε να διαθέσει το 50% της δημαρχιακής του αποζημίωσης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, ως μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, ο αγωνιστής της Αντίστασης Μανώλης Γλέζος. Ο Μ. Γλέζος γεννήθηκε το 1922 στην Απείρανθο, Παριανός από μάνα και τόπος αγαπημένος του η Πάρος όπου πέρασε πολλά από τα χρόνια της ζωής του.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου εκφράζει την θλίψη του για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos