Συνάντηση Επιτροπής για το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ στο Υπουργείο Υγείας

11 Μαρτίου 2011 21:04

Πέρασε σχεδόν ενάμισης  μήνας από τότε που, με ομόφωνη απόφαση του  Δημοτικού  Συμβούλιου του  Δήμου  Πάρου, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διεκδίκησης  για την επίλυση

των τεράστιων προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Πάρου. Την συγκρότηση της Επιτροπής ακολούθησε η μεγάλη κινητοποίηση των φορέων του Νησιού μπροστά από το Κ.Υ.  Μόλις σήμερα, 9 του Μάρτη 2011, ενημερωθήκαμε ότι, ο Δήμαρχος κατάφερε να κλείσει συνάντηση στο Υπουργείο, για τις 11 του Μάρτη,  για τα φλέγοντα ζητήματα Υγείας που απασχολούν ολόκληρο τον Παριανό Λαό. Η συνάντηση όμως που κλείστηκε δεν θα γίνει με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Λοβέρδο, όπως ζητούσε η Επιτροπή και είχε γιʼ αυτό εξουσιοδοτήσει τον κ. Δήμαρχο,  αλλά με την Διευθύντρια του Γραφείου του κ. Λοβέρδου,  την κ. Παπαδάκη.

Καταλαβαίνουμε βέβαια, ότι λόγω των επίκαιρων  ζητημάτων  που απασχολούν  τον κ. Υπουργό, (σπάσιμο απεργίας πείνας   μεταναστών και ποινικοποίηση της συμπαράστασης στον αγώνα τους), τέτοια μικρά καθημερινά αιτήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στις δικές του προτεραιότητες .

 Εδώ και δεκαετίες όμως, για τέτοια σοβαρά ζητήματα  που έβαζε η Αυτοδιοίκηση, όπως  π.χ. η απαξίωση, από τις Κυβερνήσεις, του θεσμού του ΕΣΥ που έχει σαν συνέπεια , την ουσιαστική αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας του Κ.Υ., ζητώντας συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, αυτή γίνονταν με τους ίδιους τους αρμόδιους Υπουργούς και όχι με τους Γραμματείς ή και τους  Διευθυντές τους.

Η στάση αυτή του κ. Λοβέρδου, υποβαθμίζει τον ρόλο και τον  θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Νομίζουμε ότι ο Δήμαρχος δεν θα έπρεπε να δεχτεί να συνομιλήσει με  Υπηρεσιακούς  Παράγοντες,   γιατί , και  ο  ίδιος      προσβάλλεται   προσωπικά, και παράλληλα απαξιώνονται  και η Επιτροπή και οι  διεκδικήσεις  της για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου.

Η στάση αυτή του κ. Λοβέρδου  βρίσκεται όμως σε απόλυτη συμφωνία με την Νέα Καλλικράτιο Κυβερνητική Πολιτική για την, σε όλους τους τομείς, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ρόλου και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

 Η στάση    του κ. Λοβέρδου επίσης δείχνει ότι τόσο οι διακηρύξεις οι δικές του, όσο  και οι διακηρύξεις της κυβερνητικής πολιτικής, για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, είναι  λόγια κενά που λέγονται, για να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις που είναι η κατεδάφιση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Περίθαλψης, και η  παράδοση τους στον Ιδιωτικό Τομέα.

Για όλους τους πιο πάνω  λόγους η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου δεν δέχεται να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή, γιατί μια τέτοια δική της παρουσία, θα νομιμοποιούσε τέτοιες πραχτικές με τις οποίες, ριζικά διαφωνεί.  

 ΠΑΡΟΣ 09/03/2011

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos