Στο επίκεντρο το ζήτημα εξουσίας

21 Ιουνίου 2011 14:15

Οι εργαζόμενοι και τα λαικά στρώματα δεν μπορούν να τρέχουν πίσω από το τσουνάμι των αντιλαικών μέτρων ούτε να κλαίνε μοιρολατρικά πάνω στα ερείπια

των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του προηγούμενου αιώνα.

Είναι αδύνατο και ανώφελο να προσπαθούν να κλείνουν « τρύπες» στα ατέλειωτα μέτωπα που ανοίγουν διαρκώς οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η κυβέρνηση είτε κλείνοντας σχολεία, είτε συγχωνεύοντας νοσοκομεία, είτε διαλύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε κατεδαφίζοντας τις συλλογικές συμβάσεις, είτε κατασφαγιάζοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, είτε ιδιωτικοποιώντας τα πάντα είτε, είτε...

Δεν πρόκειται να βελτιωθούν ούτε στο ελάχιστο τα πράγματα προς όφελος των λαικών στρωμάτων. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι αν και εδώ και ένα χρόνο τρέχει ποτάμι το αίμα από τις θυσίες που έχουν γίνει εντός και εκτός μνημονίου, κυβέρνηση και τρόικα ζητούν τώρα ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για τουλάχιστον 20 έως 30 χρόνια και βλέπουμε...

Εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Οπως και χτές έτσι και σήμερα σου λέει την αλήθεια και οι προβλέψεις του επαληθεύονται. Δεν πρόκειται για κάποιες μαντικές ικανότητες του κόμματος, ούτε φυσικά για συμπτώσεις. Το ΚΚΕ μελετάει, αναλύει και προβλέπει τις εξελίξεις του σημερινού συστήματος που ζούμε, στηριγμένο στην επιστημονική θεωρία του Μάρξ και των άλλων κλασσικών για την καπιταλιστική οικονομία. Γι'αυτό έχει την ικανότητα πρόγνωσης, την οποία επιδιώκει να ενισχύει διαρκώς μέσα από τις επεξεργασίες του, για να μπορεί να αποκαλύπτει τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαικά στρώματα.

Είναι απάτη ότι προς όφελος των εργαζομένων υπάρχει « άλλο μείγμα πολιτικής» που λέει η Ν.Δ. ή « σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου» που λέει ο Καρατζαφέρης ή « μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους» που προτείνουν διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ολες αυτές οι μορφές διαχείρησης της κρίσης έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Γκρέμισμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών κατακτήσεων, κλείσιμο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών. Το μνημόνιο διαρκείας δεν μπορεί να το σταματήσει ένα τυφλό ξέσπασμα οργής. Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας των εργαζομένων με τμήματα επιχειρηματικών ομίλων για να δημιουργηθεί μια « πατριωτική κυβέρνηση», ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δημιουργούν αυταπάτες, οδηγούν τους λαικούς αγώνες σε αδιέξοδα και το κίνημα των εργαζομένων σε διάλυση.

Η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες να υπάρχει ανάπτυξη προς όφελος των λαικών αναγκών και όχι των πολυεθνικών, μόνο αν οι μεγάλες επιχειρήσεις γίνουν λαική κοινωνική περιουσία και διευθύνονται από μια λαική εξουσία. Το πολιτικό συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι είναι ότι είναι ώρα να τεθεί ευθέως το ζήτημα της εξουσίας. Είναι επιτακτική η ανάγκη της ανατροπής των συσχετισμών δύναμης σε βάρος των κομμάτων και της εξουσίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και προς όφελος της κοινωνικής συμμαχίας του εργατικού κινήματος με τις αγωνιζόμενες δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων και της μικρομεσαίας αγροτιάς για την εγκαθίδρυση της λαικής εξουσίας.

Η κρίση απαιτεί ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο, ώριμο όσο ποτέ, να συναντηθεί με αγωνιστές και αγωνίστριες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με νέους και γυναίκες που έχουν πια κατασταλάξει ότι δεν πάει άλλο, ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με Νέα Δημοκρατία, για ένα τέτοιο μέτωπο συμμαχίας και συμπαράταξης στους αγώνες και στις εκλογές, που σύντομα θα γίνουν, που πρέπει να γίνουν.

Αν η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ των εργαζομένων, εξαρτάται σήμερα σε μεγάλο βαθμό από τα λαικά στρώματα που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που στήριξαν τις ελπίδες τους στην ΕΕ, και στα κοινοτικά πακέτα στήριξης. Χρειάζεται σήμερα να βγούν συμπεράσματα, να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος μπροστά στην αυταπάτη ή την απογοήτευση και το φόβο. Επενδύστε στο ΚΚΕ. Είναι η μόνη επένδυση που θα αποφέρει κερδοφορία προς όφελος του λαού και της νεολαίας. Δείξτε του εμπιστοσύνη. Μη χαραμίσετε την ψήφο σας. Ταρακουνίστε τους! Πιστέψτε στη δύναμή σας. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΡΑ!

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos