Αίγιο και Πάρος μαζί, μια αυθεντική βραδιά στον Κώστο.

29 Ιουνίου 2011 02:15

Σε εποχές σαν την σημερινή που η υποκρισία αποκαλύπτεται μέρα με την μέρα οι αυθεντικές σχέσεις

που βασίζονται στην τέχνη, την παράδοση και την υγιή ελληνικότητα μπορούν να δώσουν ελπίδες για το μέλλον.

Μια τέτοια στιγμή ήταν αυτή το βράδυ της γιορτής του Αγ. Αθανασίου του Παρίου, στις 25 Ιουνίου, στον ανόθευτο Κώστο. Δυο μεγάλες παρέες-συγκροτήματα το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου και το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας έδωσαν στον κόσμο μια αληθινή άποψη για τα δρώμενα, τα τραγούδια και τους χορούς των περιοχών τους.

Η όλη εκδήλωση βασίστηκε στην εναλλαγή των παριανών του Κώστου και της Νάουσας και των Αιγιωτών του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου σε χορούς και δρώμενα. Ξεχώρισε η αναπαράσταση των εθίμων του Κλήδονα από τους Αιγιώτες αλλά και οι χοροί και οι φορεσιές της Πελοποννήσου. Το παριανό Συγκρότημα από την πλευρά του χόρεψε με ψυχή και ενθουσίασε.

Ο κόσμος ήταν πολύς στην Πλατεία του χωριού και παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον την απλότητα, την λιτότητα αλλά και τον δυναμισμό του Αιγιώτικου και του Παριανού συγκροτήματος.

Μετά το τέλος του χορευτικού προγράμματος το γλέντι συνεχίστηκε στην γραφική πλατεία για πολλή ώρα. Οι παριανοί μουσικοί, Γιάννης Κονταράτος και Μαρουσώ Μενέγου, βιολί, Παναγιώτης Πετρόπουλος και Παναγιώτης Μενέγος, λαούτο, Άννα Ρούσσου και Ελένη Τσουνάκη, τραγούδι έπαιξαν και τραγούδησαν με τόσο κέφι που ξεσήκωσαν παριανούς και αιγιώτες που χόρευαν μαζί γλεντώντας σε λιτούς δρόμους της παράδοσης. Οι οικοδεσπότες Κωστιανοί δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους, όπως και οι φιλοξενούμενοι που ένιωθαν τη ζεστασιά της αναγνώρισης.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Τοπική Κοινότητα Κώστου, ο Μ.Ε.Α.Σ. Κώστος και το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας, που συμμετείχε με τμήματά του Κώστου, με δασκάλα την κα .Αθ. Μπαφίτη και της Νάουσας. Όλοι τους ήταν εξαίρετοι οικοδεσπότες αποδεικνύοντας ότι κάπου η φιλόξενη, αξιοπρεπής Πάρος υπάρχει ακόμα. Σημαντική η συμβολή της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. με την πρόεδρο κα Κάγκανη-Κορτιάνου, που με άμεσες προσωπικές ενέργειες έδωσε λύσεις. Ευχαριστήρια επίσης οφείλονται στους επισήμους της εκδήλωσης αλλά και στους «εργάτες» που βοήθησαν στην επιτυχία της όλης βραδιάς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos