Ρύθμιση κυκλοφορίας στο λιμάνι της Παροικιάς

25 Μαϊος 2016 15:52

Σε συνέχεια των (α) και (β) σχετικών με τα οποία σας είχαμε επισημάνει το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στο λιμάνι της Παροικίας Πάρου με την ταυτόχρονη προσέγγιση δύο πλοίων χωρητικότητας 2.000 με 2.500 επιβατών και συγχρόνως πλοίου μεταφοράς καυσίμων και κρουαζιεροπλοίου σε έναν οικισμό των 5.500 κατοίκων καθώς οι δυνατότητες του οδικού δικτύου είναι περιορισμένες.

Η πιθανή είσοδος τεσσάρων (4) Ε/Γ ή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μπορεί σύμφωνα με το (γ) σχετικό του Λιμεναρχείου Πάρου να είναι επιτρεπτή από την κατάσταση του λιμένα όμως καθιστά εξαιρετικά δυσχερή και επικίνδυνη την απομάκρυνση των επιβατών και των οχημάτων τους από τον ευρύτερο χώρο του λιμανιού με αποτέλεσμα η πρώτη εικόνα του επισκέπτη για το νησί να αποτελεί δυσφήμιση διότι μέχρι την απομάκρυνσή του από το κέντρο του οικισμού η οποία γίνεται με καθυστέρηση υφίσταται μεγάλη ταλαιπωρία.

Ο Δήμος Πάρου έχει στηρίξει την τουριστική προβολή του νησιού στην έξωθεν καλή μαρτυρία και στην καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά, όμως η ρύθμιση της προσέγγισης των πλοίων θα πρέπει να γίνεται με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos