ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου - Αντιπάρου: Η Δημόσια υγεία στα νησιά μας έχει δεχθεί ακόμη ένα ράπισμα

23 Ιουνίου 2016 01:22

Με αφορμή τα διαδραματιζόμενα, τις τελευταίες ημέρες, στο χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:


Η Δημόσια υγεία στα νησιά μας έχει δεχθεί ακόμη ένα ράπισμα μετά από τις προσπάθειες να μετακινηθεί το ένα από τα τρία νοσοκομειακά οχήματα που εξυπηρετούν το νησί μας, και μάλιστα η καθόλα αξιόπιστη και εξοπλισμένη κινητή μονάδα δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ευτυχώς που οι Τοπικές αρχές και η δύναμη των Παριανών Πολιτών ανέστειλαν τις απόπειρες αυτές.
Από την άλλη αναφύονται τα εξής ερωτήματα:

α) Το τρίτο και τελευταίο ασθενοφόρο όχημα έχει διατεθεί στο νησί μας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πράξη: 24/12/2015, ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2014-2020). Προφανώς και η διάθεση έγινε μετά από καταγραφή των αναγκών των νησιών από το ΕΚΑΒ και ακριβώς γιατί έκριναν ότι η Πάρος το χρειαζόταν στις 29/05/2016 που έγινε η διάθεση. Δεν μπορεί λοιπόν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να εξέλιπε η αιτία. Εν όψει της τουριστικής περιόδου και των μεγάλων προβλημάτων που καλείται κάθε καλοκαίρι να αντιμετωπίσει το νησί μας σε νοσοκομειακή περίθαλψη και με ελλιπές ιατρικό προσωπικό λόγω υποστελέχωσης αλλά και άλλων δυσλειτουργιών τα δύο αξιόπιστα νοσοκομειακά οχήματα πρέπει να παραμείνουν στο νησί μας και το τρίτο ας το διαθέσει το ΕΚΑΒ όπου κρίνει ή ας το επισκευάσει.

β) Όλοι αυτοί που διαδήλωναν και κόπτονταν για την υγεία (και καλώς το έπρατταν) αλήθεια που κρύβονται τούτη την ώρα; Όλα έχουν επιλυθεί δια μαγείας και σιωπούν; Γιατί δεν έχουν μεριμνήσει ακόμη να τοποθετηθεί Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας Πάρου; Γιατί προσπαθούν με πλάνες υποσχέσεις «οι επάνω» περί στελέχωσης του Κέντρου Υγείας να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες;

Να θυμούνται όλοι αυτοί που «διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους» για την υγεία ότι στην πολιτική οφείλεις να αναγνωρίζεις το εφικτό από το ανέφικτο και ότι η σιωπή αποτελεί πλέον συνενοχή.
Εμείς από την πλευρά μας διαδηλώνουμε τη στήριξή μας στις ενέργειες τόσο του Δήμου Πάρου όσο και του Επαρχείου γιατί διέπονται από αίσθηση ευθύνης προς τους κατοίκους του νησιού μας.

Η Νέα Δημοκρατία Πάρου Αντιπάρου για άλλη μια φορά προτάσσει το όφελος των νησιών μας, χωρίς να λάβει υπόψη της το πολιτικό κόστος, χωρίς να σιωπά γιατί αυτό που προέχει είναι οι ανάγκες των ανθρώπων και αυτές θα συνεχίσει να υπερασπίζεται.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos