Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

06 Ιουλίου 2016 08:02

Δυστυχώς ο κύριος Δήμαρχος αντί να σιωπήσει προκαλεί, αντί να προστρέξει στο Δημοτικό Κώδικα (ΚΔΚ) και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου (ΚΛΔΣ) αυτοσχεδιάζει, και αντί να ελέγξει τους ανεξέλεγκτους συνεργάτες του που έχουν την ευθύνη σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου, οδηγείται στην επίκληση ψεμάτων που προσπαθεί να αποδώσει σε άλλους.


Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 13 παρ.2) «Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα με κάθε πρόσφορο μέσο με ευθύνη του Προέδρου και καλούνται σε αυτή οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης». Η πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου ορθά στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους στις 17-6-2016. Η ίδια πρόσκληση όμως αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου στις 24-6-16, δηλαδή 10 ημέρες πριν τη συνεδρίαση και οι πολίτες, που είναι οι κύριοι αποδέκτες του απολογισμού, δεν περιλαμβάνονται σε κανένα πίνακα αποδεκτών.

2. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 13 παρ.4) «Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επιμελείται σε συνεργασία με τον δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη σωστή οργάνωση της συνεδρίασης και την εμπεριστατωμένη σύνταξη του απολογισμού των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής στους τομείς που αφορούν την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης . Με ευθύνη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου πέντε ημέρες πριν από τη συνεδρίαση βρίσκονται στην διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν» .

Εμείς λέμε ότι κανείς και ποτέ δεν μας τα έδωσε αυτά. Αν ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι «...Η Δημοτική Αρχή έδωσε, ως όφειλε, από την περασμένη Παρασκευή σε όλους τους κατά νόμο φορείς τον απολογιστικό πίνακα με αναλυτικά στοιχεία ανά υπηρεσία ώστε...» οφείλει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του διαφορετικά είναι φανερό ποιος λέει ψέματα.
Τώρα για «το μέγεθος, το εύρος και γενικά τη διάσταση του έργου που έχει παραχθεί από τη σημερινή Δημοτική Αρχή», αποδεικνύεται πόσο μεγάλο είναι από το φόβο να καλέσουν το παριανό λαό και να του το παρουσιάσουν , αφού οι παριανοί πολίτες γίνονται καθημερινά αποδέκτες της ανυπαρξίας αυτού του έργου.

Πάρος 5-7-16

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos