Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Σχετικά με τα ασθενοφόρα

16 Ιουλίου 2016 11:51

Δεν πέρασαν δυο 24ωρα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τα ασθενοφόρα, για επιβεβαιωθεί η εκτίμηση μας ότι η συνεδρίαση ήταν μια «αριστερή» επικοινωνιακή παγίδα , ώστε να εξασφαλίσουν οι κυβερνητικοί παράγοντες τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας για την απομάκρυνση του ενός ασθενοφόρου.


Έτσι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος και η συνοδεία τους με ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου τους, συνεχίζουν το ταξίδι τους για τη Σαντορίνη, που σαν «πιστοί υπηρέτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας» θα καταργήσουν τη δημόσια δομή υγείας που λέγεται Κέντρο Υγείας, για να εγκαινιάσουν παρουσία του Πρωθυπουργού το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που το ονόμασαν Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης. Δίκαια διαμαρτύρεται η ΝΔ γιατί και στην εμπορευματοποίηση του αγαθού της υγείας οι «αριστεροί» τους την βγήκαν από «δεξιά».
Ας επανέλθουμε όμως στα δικά μας.

Βρήκαν «κατανόηση» από τον Δήμαρχο Πάρου όπως προκύπτει από το χθεσινό δελτίο τύπου του δημάρχου. Σύμφωνα με αυτό «...Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ μετά από πρόταση του Δημάρχου, δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στο Δήμαρχο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, ότι παίρνοντας το ένα ασθενοφόρο, με την καινούρια προμήθεια μικρών ευέλικτων εξοπλισμένων ασθενοφόρων που θα πραγματοποιηθεί, θα στείλει ένα εξ αυτών στην Πάρο...»

Να θυμίσουμε ότι δημοτικό συμβούλιο σχετικά είχε αποφασίσει ότι «...Η θέση και η στάση αυτή του δημοτικού συμβουλίου είναι αδιαπραγμάτευτη γιατί εκφράζει το σύνολο των παριανών πολιτών και το δεσμεύει απέναντι τους, να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την παραμονή των ασθενοφόρων στο νησί μας. Αντίθετα το χρέος του ΕΚΑΒ είναι να φροντίσει να εξασφαλίσει στο νησί μας μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες του.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να παραμείνουν τα δύο ασθενοφόρα (που δόθηκαν από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ) στο νησί μας.»

Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος, και με τη σιωπή της η πλειοψηφία του, αδειάζει το δημοτικό συμβούλιο με τους χειρισμούς του. Για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε στο παριανό λαό την απαξίωση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου «κατά το δοκούν».

Πάρος 15-7-2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos