Άγγελος Πατέλης: "Προβαίνω στην ενημέρωση των Παριανών δημοτών για λόγους προσωπικής ευθιξίας"

10 Νοεμβρίου 2016 22:33

Για την ενημέρωση των Παριανών δημοτών και για λόγους προσωπικής ευθιξίας, προβαίνω στην έκδοση ενημερωτικού δελτίου, για ένα απαράδεκτο γεγονός που συνέβη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2016.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συζήτησης δέχτηκα φραστική επίθεση με βαρύτατο χαρακτηρισμό προς το πρόσωπο μου από τον κ. Μάρκο Κωβαίο. Αφορμή έλαβε από την τοποθέτηση μου γύρω από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πάρου και τη δήλωση μου ότι θα το καταψηφίσω.

Τηρώντας ευθύς εξαρχής συνεπή στάση και έχοντας εκφράσει διαφορετική άποψη από την κρατούσα, ως προς τον τρόπο σύνταξης και υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος (προτεραιότητες, στοχεύσεις, κατανομή πόρων), δεν ψήφισα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.
Φέτος όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, ύστερα από την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση μου. Αυτό που ενδεχομένως θα ήθελε να κάνει τις δύο προηγούμενες φορές ο κ. Κωβαίος, δηλαδή να μου επιτεθεί με ανοίκειο τρόπο, βρήκε την ευκαιρία να το πράξει τώρα που η σχέση συνεργασίας μας πλέον έχει λήξει και τυπικά.

Παρά την πρόκληση που δέχτηκα δεν απάντησα με ανάλογο τρόπο, αλλά με σύνεση και ευπρέπεια. Δεσμεύτηκα δημόσια, ότι θα αναφερθώ σε όλα (κάτι που εκ των πραγμάτων πλέον είμαι αναγκασμένος να το πράξω), σε χρόνο που θα επιλέξω.
Διευκρινίζω, ότι από την πλευρά μου οι διαφωνίες ήταν και είναι πολιτικής φύσεως, γεγονός που έχει καταδειχτεί επανειλημμένα. Πρόκειται για τις ίδιες σταθερές θέσεις που εκφράζω από το 2011, από την πρώτη θητεία μου σαν δημοτικός σύμβουλος. Αντιθέτως από τη δική του πλευρά, έτσι όπως αποκαλύφτηκε από τη συμπεριφορά του, το πρόβλημα είναι καθαρά προσωπικό.

Τέλος θα αναφερθώ στη στάση μου, μετά την ανεξαρτητοποίηση μου. Δεν θέλησα να δώσω δημοσιότητα στο γεγονός και δεν απέστειλα το περιεχόμενο της επιστολής μου σε κανένα τοπικό ΜΜΕ, πλην ενός που ο ίδιος ο διαχειριστής του μου το ζήτησε.
Σκοπός μου δεν ήταν να προκαλέσω ένταση με κανέναν τρόπο, εκτιμώντας πως ούτως ή άλλως, ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι ό,τι το καλύτερο για τον «θιγόμενο» χώρο. Ακόμη ένα δείγμα ότι το κίνητρο μου δεν είναι προσωπικό αλλά σαφώς πολιτικό.
Αυτά στον παρόντα χρόνο. Τυχόν εξελίξεις θα καθορίσουν τη συνέχεια.

 

Άγγελος Πατέλης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Πάρος 10/11/2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos