Ο Δήμαρχος Πάρου απαντά στο Συνέδριο της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου στον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό… (Βίντεο)

18 Νοεμβρίου 2016 12:48

Στις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου) που διεξήχθη στη Ρόδο το διήμερο 12 – 13 Νοεμβρίου 2016, έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Πάρου και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ κ. Μάρκος Κωβαίος.

Στο συνέδριο με αντικείμενο «Η τοπική αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου στο σταυροδρόμι 3 ηπείρων και στην αφετηρία της νέας εποχής» παρέστησαν υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Από το βήμα του συνεδρίου και στην αρχή της ομιλίας του υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου ΠΕΔ, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, άδραξε δικαίως την ευκαιρία να απαντήσει σε προηγούμενη τοποθέτηση του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιού, κατά την οποία υποστήριξε ότι δεν έχουν κλείσει σχολικές μονάδες στα νησιά.

Ο κ. Κωβαίος, επισημαίνοντας την υπουργική απόφαση αναστολής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Μαρμάρων αλλά και την κατάργηση ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Πάρου, τόνισε, ότι μπορεί μεν η νομοθεσία να ορίζει την κατάργηση ολιγομελών σχολικών μονάδων και τμημάτων, ωστόσο, οι δυσκολίες που ανακύπτουν για την τοπική κοινωνία και τους μαθητές από τις αποφάσεις αυτές θα πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνονται υπόψη.

Δείτε σε βίντεο την τοποθέτηση του Δημάρχου Πάρου επί του θέματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos