Μειώσεις ανταποδοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας και άλλα μέτρα στήριξης των δημοτών του αποφάσισε ο Δήμος Πάρου

25 Νοεμβρίου 2016 16:42

Σειρά μέτρων κοινωνικής ευαισθησίας λαμβάνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πάρου για την στήριξη των δημοτών του λόγω των παρατεταμένων υφεσιακών συνθηκών της εθνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

· Να μη γίνει καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας

· Να ενταχθούν και άλλες ευπαθείς ομάδες με απαλλαγή 50% όπως οι άποροι, οι
μονογονεϊκές οικογένειες και οι μακροχρόνιοι άνεργοι με βάση τα εισοδηματικά
κριτήρια της ΚΥΑ 494/07-04-2015(ΦΕΚ 577 Β /09-04-2015)

· Να μειωθεί, με μετατροπή σε οικιακό, ο συντελεστής στις κτηνοτροφικές μονάδες και στις μάντρες οικοδομικών υλικών - για το εμβαδό του χώρου που εμπορεύονται σίδηρο και ξυλεία- αναγνωρίζοντας ότι δεν παράγονται απορρίμματα από τις δραστηριότητες αυτές κατά το σκεπτικό των ξυλουργείων.

· Να υπαχθούν στο συντελεστή γραφείων, όλα τα επαγγέλματα που σύμφωνα με τον 2238/1994 άρθρο 48 παρ1 αναφέρονται ως ελευθέρια επαγγέλματα, καθώς και τα τουριστικά γραφεία και τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα από τη μείωση του εισοδήματος των πολιτών και την αυξημένη ανεργία, θα συνεχίσει να εργάζεται για το κοινό συμφέρον, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos