Επιστολή Δημάρχου Πάρου για την ολοκλήρωση του έργου του νέου Κρατικού Αερολιμένα Πάρου

06 Δεκεμβρίου 2016 13:42

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,


Γνωρίζοντας το αμείωτο ενδιαφέρον σας για τον Κρατικό Αερολιμένα Πάρου και τον προγραμματισμό των έργων επέκτασης που εξαγγείλατε στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στο νησί μας, θα θέλαμε να ενημερωθούμε και να συντονίσουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας, ώστε να δρομολογηθούν οι ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου.

Οι εργασίες που χρειάζεται να ολοκληρωθούν, όπως αναφέρατε στην ομιλία σας είναι:

1) Επέκταση του αεροδιαδρόμου στο μέγιστο μήκος του οποίου μπορεί να τεκμηριωθεί η ανάγκη επέκτασης.
2) Ολοκλήρωση της β' φάσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του νέου αεροδρομίου. Μέχρι τέλος του χρόνου (2016) ή αρχές του επόμενου το αργότερο, θα διπλασιαστεί η υποδομή με άλλα 750τ.μ.
3) Ωρίμανση του έργου, ώστε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την υλοποίηση των μόνιμων εγκαταστάσεων, όπως προβλέπονται στο master plan (5.000 - 7.000 τ.μ.), με τη δημιουργία εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου.
Η εξοικονόμηση πόρων τα επόμενα τρία - τέσσερα χρόνια από το τέλος χρηματοδότησης της Πάρου ως άγονης γραμμής, θα δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του νέου αεροδρομίου.

Εν όψει του προγραμματισμού του Δήμου Πάρου για την επόμενη τουριστική περίοδο, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τις μέχρι τώρα ενέργειες για τη β' φάση εργασιών του Κρατικού Αερολιμένα Πάρου, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Είμαστε στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε μέσο την ωρίμανση και ολοκλήρωση του έργου. Ενός έργου που θα δώσει μια ιδιαίτερη ώθηση στον τουρισμό και την τοπική οικονομία του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos