Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Όχι στην κοροϊδία των εργαζομένων

26 Ιανουαρίου 2017 15:10

Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια προσλήψεις στους δήμους δεν γίνονται σαν αποτέλεσμα της αποδοχής , υπογραφής και υποταγής του πολιτικού προσωπικού της χώρας στην πολιτική των δανειστών, της ΕΕ , του ΔΝΤ.


Στόχος πάντα η διαφύλαξη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και η κερδοφορία του, ανεξάρτητα από τα λεγόμενα τους.

Θύματα αυτής της πολιτικής και οι κατά καιρούς συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των δήμων που φυσικά δεν καλύπτουν έκτακτες αλλά μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, αφού υπάρχει έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Η περίφημη βέβαια περιστολή του «μισθολογικού κόστους» δεν εμποδίζει την πολιτική εξουσία με πρόθυμους εκτελεστές τις κατά τόπους δημοτικές αρχές, να προωθούν την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών . Μια ματιά στον προϋπολογισμό του Δήμου μας, αρκεί για να πειστούν και οι δύσπιστοι για το «πάρτι» των εργολαβιών, που φορτώνονται φυσικά στις πλάτες των δημοτών. Σήμερα εκατοντάδες συμβασιούχοι των Δήμων σε όλη τη χώρα και οι οικογένειές τους, βρίσκονται όμηροι των επικοινωνιακών παιχνιδιών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον έναν υπουργό να δηλώνει ότι θα τους μονιμοποιήσει για τον άλλον ότι αυτό δε γίνεται λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων .

Για μια ακόμα φορά η «αριστερή» αυτ-απάτη κοροϊδεύει τους εργαζόμενους . Ανάμεσα σε αυτούς 29 συμβασιούχοι του δήμου μας, που η ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους σημαίνει παράλυση της υπηρεσίας καθαριότητας . Οφείλουμε βέβαια να επισημάνουμε ότι μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή «ποιεί την νήσσαν» σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που κάνει είδηση το ανύπαρκτο.

- Καλούμε τους συμβασιούχους του Δήμου μας , να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. –
-Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα γιατί είναι και δικός τους αγώνας .
- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νησιού μας να στηρίξουν τα αιτήματα και τον αγώνα για την επιβίωση των συμβασιούχων, γιατί είναι κοινός αγώνας εργαζομένων, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων .
- Στηρίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα για την εργασία τους.
- Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και μετά τις 31 -12- 2017 να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών .

Πάρος 25-1-17

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos