Οι Λευκιανοί χόρεψαν στη Θεσσαλονίκη

18 Απριλίου 2011 01:00

Ο Σύλλογος Λευκιανών Πάρου στην Αθήνα έλαμψε με την παρουσία του

στις 9-4-2011, στο 29ο φεστιβάλ της ΧΟΦΕΘ, το οποίο, με την πολύχρονη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της συμπρωτεύουσας, αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους ενδιαφέρονται για το λαϊκό πολιτισμό της πατρίδας μας.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της φοιτητικής εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/κης τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν, με το μοναδικό τρόπο που αυτά ξέρουν, μεταδίδοντας την αγάπη και το μεράκι τους για τη λαϊκή παράδοση του μικρού, γραφικού χωριού της Πάρου κι αναδεικνύοντας το μεγαλείο της.

Αποσβολωμένοι οι θεατές μοιράστηκαν μαζί τους στιγμές αυθεντικού Λευκιανού γλεντιού με αποκορύφωμα το μερακλίδικο χασάπικο και τους παιχνιδιάρικους αγεράνους ενώ οι μελωδίες των μουσικών «ταξίδεψαν» όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στο χώρο των εκδηλώσεων της ΧΟΦΕΘ στο γλέντι του νησιού μας παρασύροντάς τους με την αστείρευτη ενέργειά τους.

Η κ. Μαργαρίτα Κοντού, η οποία ως υπεύθυνη του χορευτικού του Συλλόγου, συνόδευσε την αποστολή στη Θεσ/κη και ο κ. Γ. Λιάρος, ο οποίος, ως χοροδιδάσκαλος, επιμελήθηκε της παράστασης, έδρεψαν διθυραμβικές κριτικές τόσο από τους διοργανωτές του φεστιβάλ όσο και από τους καλεσμένους και τους θεατές της παράστασης για το ήθος και την αυθεντικότητα των χορευτών στη σκηνή.

Το χορευτικό μας συνόδεψαν οι μουσικοί:

Νίκος Τσαντάνης

Σπύρος Μπάλιος

Διονυσία Παπούλη

Νίκος Παπαδάκης

Υ.Γ.: Το χορευτικό ταξιδέψε με δικά του έξοδα και με την οικονομική βοήθεια της ΧΟΦΕ Θεσσαλονίκης και φυσικά όλα τα παιδιά ευχαριστούν την κ. Μαργαρίτα Κοντού που με δική της πρωτοβουλία τα συνόδεψε.

Ευχόμαστε την επόμενη φορά να μπορεί να μας συμπαρασταθεί και ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Αθήνας του οποίου είμαστε μέλη.

Για το χορευτικό

Ζαχαρίας Λαμπράκης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos